Stark premiärdag för Borderlands 3.

Borderlands 3 släpptes i fredags, och Gearbox-chefen Randy Pitchford är synnerligen nöjd med intresset under premiären. Han skriver att pc-versionen under första dagen hade dubbelt så många samtidiga spelare som Borderlands 2 någonsin haft.

Han bjuder inte på några siffror, men inofficiella (upprepar: inofficiella) uppgifter hos Steamcharts och Steam DB uppskattar att Borderlands 2 toppade ungefär 125 000 spelare samtidigt, skriver PC Gamer. Vilket skulle betyda att som lägst omkring 250 000 människor körde Borderlands 3 samtidigt i fredags.

Pc-versionen av Borderlands 3 säljs enbart av Epic Games Store i ett halvår. I april 2020 får andra butiker, exempelvis Steam och Gog, rätt att sälja Gearbox-shootern.

FZ-Gustav spelar Borderlands 3 så mycket han orkar. Räkna med att läsa hans recension här på FZ i slutet av veckan!

Ville välja Steam i listan, men "tvingades" köpa det på Epic därför att alla jag spelar med vägrade vänta tills Steamversionen släpptes. Spelet är kul solo, men vi är ett gäng som kört serien tillsammans och det blev tyvärr Epic Store p g a det. 17/09 Hoppar spelet totalt. Har inte ens orkat ta mig igenom tvåan än. Min looter shooter är Destiny :) 17/09 Fråga: får du alla gratis spel om du inte har klienten? Brukar logga in en gång i veckan för att se vad som erbjuds. 17/09 Tror inte en sekund på hans ordbajsande såvida han inte postar faktiska siffror. 17/09 Kommer att vänta ett halvår innan köp. Jag använder mig inte av Epic-klienten fram tills den har grundläggande funktioner. Om de hade spenderat hälften så mycket pengar på att göra en bra klient som de spenderat på att köpa exklusiva lanseringsrättighet... 16/09 Väntar trofast på steamreleasen 16/09 Köper troligen det när det är 75% rea. Har så många ospelade spel redan. 16/09 Kommer hoppa över spelet helt o hållet. Gav BorderLands 1 och 2 en chans men tycker de är snuskigt överskattade faktiskt och det var inget för mig. Sedan kan Pitchford gå o hoppa i sjön. 16/09 Jag inväntar rea och tre likasinnade kompisar för att härja loss. Epic eller Steam spelar ingen betydelse. Just nu är mitt grafikkort på väg tillbaka till INET också så lite knapert med prestanda för tillfället :/ 16/09 Planerade helgen väl och hann med drygt 24h spelande! Spelet har kraschat en gång när jag skulle byta vapen i inventoryt. Utöver det så har jag inte haft ett enda tekniskt problem, rullar på i ca 90-80fps i 1440p med ultra förutom skuggor (high) och amb... 16/09
Skicka en rättelse