Surviving the Aftermath utannonserades som en uppföljare till kolonibyggarspelet Surviving Mars för bara ett par veckor sedan, men då fick vi knappt någon information om det utöver en teaser-trailer med en logotyp och lite asteroider. Efter det verkar dock utgivaren Paradox ha lagt i femmans växel, för under mässan PDXCON visade man inte bara upp en ny trailer, utan meddelade även att spelet nu finns tillgängligt i Early Access via Epic Games Store och Xbox Game Preview.

Utvecklingen står finska Iceflake Studios för den här gången – till skillnad från det första spelet som utvecklades av Haemimont Games – som endast har en handfull enklare och relativt okända spel på sin meritlista.

I Surviving the Aftermath kommer vi inte bara få knåpa ihop kolonier efter en apokalyps, utan även ge oss ut för att utforska världen för att hitta resurser och information. Detta kommer göras med hjälp av en karta över spelvärlden, med vilken man kan ta strategiska beslut.

Spelet kan nu köpas till ett rabatterat pris på $19,99/£15,49/€19,99 och kommer i slutänden att släppas på Epic Games Store, Steam, Xbox One och Playstation 4 sent nästa år.