När vi för några veckor sedan skrev om allt vi vet om Playstation 5 (och allt vi inte vet) var utseendet på konsolen en av punkterna. Redan då cirkulerade en konceptbild på en väldigt iögonfallande design, som lämnats in till det brasilianska patent- och registreringsverket av Sony. Med stora kylflänsar på sidorna och en v-formad urgröpning i mitten var de flesta överens om att det omöjligen kan vara den slutgiltiga designen för konsumentversionen.

Nu är det dock bekräftat att designen visade en utvecklingsenhet (ofta kallat devkit). Tekniknätverket Zoneoftech har kommit över ett foto som visar den fysiska konsolen och den är identisk med konceptbilden och väldigt nära den rendering som gjorde av LetsGoDigital. I fronten ser vi en rad usb 3.0-portar och något vi gärna ser i den slutgiltiga versionen - riktiga, fysiska knappar för on/off och eject.

Återigen, detta är alltså utvecklingskitet som fångats på bild. Enheterna som spelstudios får arbeta med kan både vara lika den slutgiltiga produkten och vara helt annorlunda, snudd på tråkiga grå pc-chassin. Playstation 2-devkitet såg till exempelvis ut som konsumentversionen med en påklistrad PS2 Slim medan motsvarande för Playstation 3 hade fler likheter med en klassisk VHS-spelare.

Playstation 3-devkit

Playstation 2-devkits