Nu vet vi hur utvecklingskitet ser ut - som ett dåligt science fiction-skepp.

När vi för några veckor sedan skrev om allt vi vet om Playstation 5 (och allt vi inte vet) var utseendet på konsolen en av punkterna. Redan då cirkulerade en konceptbild på en väldigt iögonfallande design, som lämnats in till det brasilianska patent- och registreringsverket av Sony. Med stora kylflänsar på sidorna och en v-formad urgröpning i mitten var de flesta överens om att det omöjligen kan vara den slutgiltiga designen för konsumentversionen.

Nu är det dock bekräftat att designen visade en utvecklingsenhet (ofta kallat devkit). Tekniknätverket Zoneoftech har kommit över ett foto som visar den fysiska konsolen och den är identisk med konceptbilden och väldigt nära den rendering som gjorde av LetsGoDigital. I fronten ser vi en rad usb 3.0-portar och något vi gärna ser i den slutgiltiga versionen - riktiga, fysiska knappar för on/off och eject.

Återigen, detta är alltså utvecklingskitet som fångats på bild. Enheterna som spelstudios får arbeta med kan både vara lika den slutgiltiga produkten och vara helt annorlunda, snudd på tråkiga grå pc-chassin. Playstation 2-devkitet såg till exempelvis ut som konsumentversionen med en påklistrad PS2 Slim medan motsvarande för Playstation 3 hade fler likheter med en klassisk VHS-spelare.

Playstation 3-devkit

Playstation 2-devkits

Skicka en rättelse
Återförsäljare brukar sätta ett orimligt högt pris innan de fått inköpspriserna, just för att kunna sänka (och inte höja). 22/10 Devkit som sagt, inget att oroas över. Intressant däremot är det satta priset: 9999 kr för konsolen, som redan kan förbokas tydligen, både på Dustin och även Mediamarkt. Kommer väl att justeras nedåt? Gissningsvis borde den ligga mellan 6495 och 6995... 22/10 https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/5Ma2db4cbwwMmRE4wZ5Yii-1680-80.jpg Ja kommer den att se ut som på bilden (ligger inte så långt från bilden i artikeln) så nappar i alla fall jag :) Rätt så lika kantigt för de senare modellerna annars. Länk, https://www... 22/10 Nu är det en devkit, men vill helst inte ha en konsol som ser ut så där. Vet inte riktigt hur jag vill att ps5 ska se ut, men inte sån. Det jag undrar över är varför Sony lägger ner tid på att designa ett devkit? De har inte brytt sig om det tidigare.... 21/10 Den var ju faktiskt snygg ju. :D PS3 och Xbox One X vinner. Viktigt! 21/10 Den inbyggda LCD-displayen gör den mycket sexigare än slutprodukten. 21/10 Fast nu är ju inte detta den slutgiltiga produkten utan ett devkit, =) 21/10 Tyvärr så tror jag att det är fejk. Tror mer att Sony har bättre smak på utseende på konsoler :P 21/10 haha,, direkt snygg var den inte men den hade ändå gärna tagit emot en av de där :P Skulle passa bra o köra trekkie nörd afton med haha. 21/10 Kan ju beror på att jag är 80-talist, men jag tycker ps3 dev kitet och xbox one x är de snyggaste. Gillar inte ps4ans former som de är nu, med massa springor där det fastnar damm osv. Gillar gamla hederliga lådor. 21/10