Gearbox har till slut släppt virtual reality-versionen av Borderlands 2 till pc, knappa året efter Playstation VR-versionen. Det borde man kanske ha låtit bli. Åtminstone om vi ska tro användarbetygen på Steam, som efter 100-talet recensioner summeras "Mostly negative".

Många klagar på att skalningen inte fungerar och att perspektivet är fel. Det görs jämförelser med fish eye-foton, och en del säger att spelaren känns som en jätte med gigantiska händer. Många rapporterar om illamående, skev vapenplacering, aviga kontroller, krångliga menyer, med mera.

Samtidigt går många av problemen att lösa genom att ge sig in i inställningarna. Och det ska understrykas att väldigt många som ger negativa omdömen har kort speltid, för det mesta mindre än en timme. Det kan antyda att de inte slitit ihjäl sig för att försöka justera bort problemen i inställningarna. De som ger spelet positivt omdöme skriver ofta att det är klokt att stänga av "comfort settings" i inställningarna, det löser bland annat fish-eye-problemet.

Borderlands 2 VR funkar officiellt med HTC Vive och Oculus Rift/Rift S. Det kostar 50 euro.