Sålt mer sedan i maj än många av årets stora släpp.

I kölvattnet av veckans många Red Dead Redemption 2-nyher släppte Rockstars moderbolag Take-Two sin senaste kvartalsrapport där de konstaterar att GTA V fortfarande säljer galet bra. Sedan i maj har ytterligare fem miljoner exemplar sålts, vilket ökar den totala mängden till imponerande 115 miljoner. Rockstars spel är inte de enda som säljer bra i Take-Twos stall, de avslöjar också att Borerlands 3 krängt sju miljoner sedan lanseringen i september.

Precis som för den övriga branschen är det digital försäljning som står för merparten av den totala omsättningen, hela 73 procent av de cirka 3 miljarder dollar man beräknar dra in i år. Vill du grotta ner dig ännu mer i kvartalsrapporten hittar du sammandraget hos Gamesindustry.

Skicka en rättelse
Själv har jag köpt 2 exemplar, först ps3 sen ps4. Har funderat senaste året på att köpa på pc, så kanske blir ett 3e köp. Känner mig ganska säker på att jag inte är själv med att ha köpt spelet på 2+ plattformar. Så det finns fler anledningar än ban 10/11 Då får vi hoppas på att det kommer en version till PS5 också för din skull då :D Har det endast till PS4 , men varit nära att trycka på köp knappen på steam ett antal ggr. 08/11 https://fivem.net/ Tittar man snabbt på twitch så sitter nästan vartenda person och spelar på nån slags fivem server, så har garanterat något att göra med varför så många fortfarande köper spelet. Många gör om hela spelet till små mmo'n med jobb, invent... 08/11 Jag äger 4 exemplar av skiten. Crazy men sant. 1 till PS3, 1 till PS4, 2 till PC där det är 1 Social Club & 1 Steam. :) 08/11 Efter ett år av otroligt seg grinding i Online som bara blev sämre å sämre så gjorde jag och två kompisar slag i saken... Drog hem en trainer och blåste in 200miljoner. Ångrar inte en j*vla sekund. Spelet vart ju roligt helt plötsligt. 08/11 @SWEBarb: Ja, grind i GTAO är en hörnsten för att de vet att de tjänar så mycket pengar på deras shark cards vilket är en löjlig liten summa emot vad man skulle få betala. 08/11 priserna för dom bästa bilarna i online är helt sjukt.. nog där pengarna kommer för tjäna ihop miljoner för att köpa nån lyxbil tar ju nästan lika lång tid som i irl... 08/11 Hehe, ja det är ju sant. 08/11 Äger det inte, vet inte hurvida jag köper den heller. Kanske. Men har spelat alla tidigare spel på PC. 08/11 Det är ganska sjukt att tänka sig, men det är faktiskt fler bebisar som har fötts hittills i år än antal sålda exemplar av GTA 5 någonsin. //LD 08/11