Mycket Mario under 2020, uppger flera källor.

Super Mario Bros fyller 35 år i september, och uppgifter gör nu gällande att Nintendo planerar att släppa en stor mängd remastrade Super Mario-spel till Switch.

"Flera källor" uppger för VGC att Nintendo planerar att släppa de flesta Super Mario-spel i remastrade versioner till Switchen, och att Nintendo planerar ett stort evenemang vid 35-årsjubileet (spelet släpptes i Japan den 13 september 1985).

Gematsu säger sig "ha hört" att det kan bli tal om högupplösta nyversioner av Super Mario Galaxy, Super Mario Sunshine och Super Mario 64, samt Super Mario 3D World Deluxe och ett nytt Paper Mario. Eurogamers källor talar också om ett Galaxy och att den lille rörmokaren kommer dominiera Nintendos spelsläpp under 2020.

Nintendo ska ha planerat att presentera sina planer under E3-mässan i juni, men den har ju ställts in på grund av coronapandemin. En videostream av något slag för att presentera 35-årsfirandet känns inte osannolikt.

Nintendo har avböjt att kommentera uppgifterna, som alltså är att betrakta som rykten.

Skicka en rättelse
Japp, jag vet. Men jag vill ha en som går att koppla in i tvn 02/04 Mjo men den bärbara biten blir lidande vilket den inte blir i NES och SNES-fallet. NES och SNES-kontrollerna är mer lullull och erbjuder ingen annan funktionalitet än vad joyconsen kan göra så dom krävs inte. 01/04 Switch Mini går ju faktiskt få tag på för runt 2000 kr helt ny. https://cdon.se/leksaker/nintendo-switch-lite-basenhet-grey-nintendo-switch-p52058743 :) 01/04 Absolut, har full förståelse för det. Nintendo är ju spelens Apple, de vet hur man tar betalt. 😉 Hade också valt PS5 framför switchen. 01/04 Kanske är lite som vi fira bröllopsdag här hemma. Innan dess så kunde vi firade hur länge vi varit tillsammans, men nu räknar vi helt bort åren före och kör bara bröllopsdagen. :P 01/04 Japp, men det vore lättare om den låg runt 2000 istället för nästan 4000 :P Finns flera Nintendo-spel jag är sugen på att spela, men med tiden jag (inte) har tillgänglig och PS5:an runt hörnet (som jag ännu hellre vill skaffa, men kanske inte direkt vid... 01/04 Jag har tänkt på det förut, när man firar Mario så firar man hur länge han har varit "Super" Mario. Nästa år så blir ju själva karaktären 40 år, men det brukar man väl inte fira på samma sätt väl? I Donkey Kong från 1981 kallades Mario för Jumpman. Namn... 01/04 Nä det är helt sant, aldrig värt att vänta på prissänkningar där....för de händer inte. 31/03 Helt sant det du säger, case in point square. Dock så är Nintendo även inte så duktiga på att sänka priset på äldre titlar från samma generation heller, flesta first party spel har fullpris fortfarande på switch även hos fysiska butiker 31/03 Släpper de liren som det ryktas om köper jag antagligen alla som kommer i fysisk form. 31/03