Slutexperimenterat, nu ska du kunna styra spel utan kontroller i händerna.

Förra året släppte Oculus två nya headset, det datorberoende Rift S och helt fristående Quest, och om du är nyfiken på vad vi tycker kan du läsa vårt stora test. Båda använder kameror på headsetet för tracking, till skillnad från tidigare Oculus-headset som behövde extern spårning, och det dröjde inte lång tid innan de började laborera med möjligheten att spåra händer. Nu har denna funktion fått mogna och släpps i skarp version på Quest, i och med en uppdatering som rullas ut denna vecka.

Ett av de första spelen med stöd för handspårning är det svenska, prisbelönta spelet The Curious Tale of the Stolen Pets från Fast Travel Games. Mer är att vänta efter den 28 maj då Oculus börjar acceptera tredjepartsspel med handspårning i deras butik.

Skicka en rättelse
VR porrspel med handspårning, så man kan talla på riktigt på låtsas. 19/05 Det låter ju intressant med samarbetet. Har själv ingen erfarenhet av VR mer än att jag testat hos polaren på PS4:an. Är medveten om att PSVR är långt ifrån den bästa VR upplevelsen man kan ha, men det var trotts allt häftigt att få testa på det. Var... 19/05 Värt att nämna som nyhet också att Oculus kommer fira 1års dag för Quest och Rift S med bla Rea som börjar den 21 maj(?) och det ska komma en massa gratis till Beat Saber. (Kanske inte så intressant för dom som kör moddar) 19/05 Ja link-prestanda borde bli bättre. Nu har dom ju även tagit bort sitt egna krav att köra med en dedikerad Link kabel när man kan använda laddkabeln lika gärna. Finns heller ingen anledning att använda Link då spela genom virtual desktop trådlöst funkar... 19/05 @Molotov: Jag håller helt med om att Quest är framtiden, och när väl den uppdaterade versionen som också verkar få bättre komfort kommer, och säkert med bättre Link-prestanda, så tror jag inte det finns någon anledning alls att fortsätta med Rift S :) 19/05 Ja visst du har rätt i det du säger. Som renodlat PCVR är ju så klart Rift S bättre både när det gäller bild och comfort men det har visat sig tydligt och det verkar Oculus även själv insett att det är Quest som alla vill ha. Själv tycker jag sladden... 19/05 Håller inte helt med om att de konkurrerar ut sin egen Rift S med Quest. I alla fall inte den nuvarande modellen. Tycker fortfarande Rift S har en klar plats för mer, ska vi säga, "hardcore användare" som behöver en stark PC i bakgrunden. Vi har bägge... 19/05 Oculus och Sony verkar ha börjat samarbeta iaf med sina exlusiviteter att släppa på varandras plattform så vem vet, kanske i framtiden har vi headset som fungerar med båda. Jag håller med dig, trådlöst är ett måste för framtidens VR-spelande, att behöva... 19/05 Ja, det är iofs rätt förståeligt att det inte finns nåt som fungerar på både PC och PS4:an. Sony vill ju sälja deras egna headset med att se till att det endast fungerar med den på deras egna konsol. Kanske kan man hoppas lite på att PSVR2 får ett offic... 19/05 Dom läggs ut i stötar på oculus.com och kostar då under 5kkr, bara att bevaka dagligen 19/05