Det råder ingen tvekan om att efterfrågan på Playstation 5 är stor men det verkar som att tillgången kan komma att bli väldigt skral. Inför att Elgiganten skulle öppna sin förbokning i dag klockan 10:00 var de tydliga med att de bara skulle släppa på så många som fått lovade från Sony. Och de tog slut på mindre än en halvtimme.

Nu är det såklart så att återförsäljare får olika mängd enheter i första leveransen men med tanke på att Elgiganten är Nordens största elektronikkedja, med mer än dubbel omsättning mot andraplats, bör deras allokering vara hyfsat stor. Dock har de allierat sig med Xbox för All Access-kampanjerna, vilket kan påverka.

Även Webhallen har stängt sina förbokningar, medan Inets fortfarande är öppen, dock utan någon vidare information. På Mediamarkt står det att att den preliminära leveransen sker i december men att detta kan komma att ändras.

När vi i samband med prisavtäckandet för Playstation 5 frågade vilken nextgen-konsol ni planerar att köpa i höst vann Sonys maskin med 77 % kontra Xbox Series på 23 %.