Bråket kring The Sinking City fortsätter. Spelet, som släpptes sommaren 2019, har tagits ner inte mindre än två gånger från Steam efter bråk om pengar och rättigheter. I går rapporterade vi att utvecklaren Frogwares i en detaljerad genomgång anklagar utgivaren Nacon för att ha crackat spelet och sen börjat sälja den versionen på Steam. Och nu kommer Nacons svar.

Inte helt överraskande kallar de Frogwares uppgifter för "orättfärdiga anklagelser". Sen argumenterar de för att de äger rättigheterna till spelet och att de betalat Frogwares allt de är skyldiga. Vidare säger de att Frogwares försökt få ut spelet på Steam själva, utan att nämna Nacon, vilket ska bryta mot ingångna avtal. Slutligen säger Nacon att alla juridiska beslut så här långt i den här härvan har varit till deras fördel.

Noteras ska också att Nacon inte alls svarar på Frogwares anklagelser om att de ska ha lagt upp någon annans version av spelet på Steam. Men sista ordet är säkert inte sagt i den här soppan. Det ser ut som att rättsliga åtgärder väntar Frogwares. Och kanske också Nacon.

En tråkig härva. Men eftersom Jocke Bennet gav The Sinking City betyget 2 behöver du kanske inte ligga sömnlös över att det saknas på Steam.