Xbox Game Pass är spelvärldens svar på Netflix, där prenumeranter kan ta del av många olika titlar till Xbox, molnet och pc. Bara under senaste veckan har 16 mer eller mindre superklassiska Bethesda-titlar tagit klivet till prenumerationsmodellen. Nu gör Outriders detsamma.

Microsoft bekräftar att Outriders kommer dag ett till Xbox Game Pass. Inte till pc, men väl till Xbox-formaten och Xcloud, så att du även kan spela det via diverse Android-format.

Det People Can Fly-utvecklade och Square Enix-utgivna spelet släpps 1 april, och Twitter-kontot för Xbox Game Pass antydde förra veckan att spelet var på väg till tjänsten. I alla fall om man lade ihop ett och ett. Osökt undrade "Melissa McGamepass" om något märkt av en "mystisk signal"? Eller är det möjligen Melissa som är situationens "anomali"...? Någon som vet?

I Outriders reser du och upp till två co-op-kompisar till en alienvärld. En mystisk signal ledde er dit, och nu ska ni undersöka en planetär anomali. Utöver pc och Xbox släpps spelet till pc, PS5, PS4 och Stadia. Det är People Can Flys första nyutvecklade spel sedan Gears of War: Judgment.