Under åren har elbilsmärket Tesla lagt till spel i sin mjukvara inne bilarna så att passagerarna ska kunna ha underhållning under färden. Nu senaste lades Sonic till och sedan tidigare finns bland annat Cuphead och Fallout Shelter i bilarna. Detta kan ju vara trevligt som underhållning under långa bilfärder, problemet är att funktionen även varit tillgänglig för föraren och detta är inte så populärt i USA. US National Highways and Traffic Safety Administration har nämligen riktat en utredning mot Tesla om funktionen.

Funktionen som så har varit tillgänglig sen 2020, men det har upptäckts nyligen att föraren även kan spela under färden. Tesla-ägaren Vince Patton rapporterade detta till LA Times.

"I was just dumbfounded that, yes, sure enough, this sophisticated video game came up,"

"Somebody's going to get killed,"

"It's absolutely insane."

Efter denna utredning har funktionen ändrats så det inte går att spela medan bilen är i rörelse. Det ska dock nämnas att Teslas bilar har en autodrive-funktion som fungerar på amerikanska vägar. Funktionen ska också varit menad för passagerarna i bilen, men anses nu även kunna vara störande för föraren. Vilket kanske är lika bra, spela är kul, men leva är roligare.