Fallouts Dogmeat kan slänga sig i väggen, för det populäraste speldjuret just nu är utan tvekan den anonyma katten i kommande Stray – det är inte utan anledning som spelet just nu är det mest önskelistade spelet på Steam. Spelet släpps nästa vecka, 19 juli, och utvecklaren Bluetwelve via Playstations webbplats delat med sig av lite spoiler-fri information inför släppet.

Spelar man med en Dualsense-kontroll kommer man till exempel att få en extra djup upplevelse, där den haptiska feedbacken ska göra att det känns som att man håller i en spinnande katt när katten i spelet lägger sig ner för att vila lite. Vidare kan man även vässa klorna på väl utvalda ställen, och där ska handkontrollen verkligen få det att kännas som att man förstör något. Vidare finns det en specifika jam-knapp så att man alltid kan påkalla uppmärksamhet.

Men den lilla katten är ju inte ensam på sitt äventyr, utan har med sig den svävande roboten B-12. Den kommer bland annat att vara behjälplig med att översätta både text och tal åt katten, utöver att förvara viktiga föremål, agera ficklampa och hjälpa katten att försvara sig.

Den 19 juli släpps alltså Stray till Playstation 4/5 och pc.