Igår hade Super Mario-filmen premiär och när kritikerna hade sagt sitt konstaterade vi "nån hyllning och en hel del skäll". Detta var dock innan biopubliken sagt sitt. Medan kritikersnittet på Metacritic är högst svala 46 är folkets röst desto positivare: 8,8 av 10. Ett mycket gott snitt.

Trenden fortsätter på Rotten Tomatoes. Där sammanställer man tyckandet på ett mer speciellt vis, då man väger bra mot dåliga omdömen. Bara 53 procent av kritikerna är positiva, medan hela 96 procent av över 1 000 tittare är nöjda med filmen. Om du tvekade efter den första vågen av kritikertyck kan det med andra ord vara värt att utvärdera eventuellt biobesök ett extra varv.

FZ:s recension av Super Mario Bros. Filmen läser du idag. Fina fyra av fem blir betyget:

Där inne i biomörkret ser jag ljuset. Super Mario-filmen har så mycket värme i sig att jag smälter. Samspelet mellan Mario och Luigi är rörande medan Bowsers blinda förälskelse i Peach knappast är förförande (men älskvärd). Bäst är den enorma skattkista av referenser som Super Mario-filmen är. Så djup att det känns som om det krävs att man ser rullen tjugo gånger för att ha chansen att ta in hälften.