Fanatec rear ut instegsmodellen av sina direct drive-rattar, vilket gör att det aldrig varit billigare att kliva in i den världen. Man säljer paket med basenheten CSL DD, pedaler och ratt för 400 euro, hela 150 euro under ordinarie pris. Med faktorer som frakt och usel kronkurs inräknade torde slutpriset med frakt stanna strax över 5 000 kronor.

I paketet ingår rattbasen CSL DD (funkar på pc och Xbox, men ej Playstation), pedalerna CSL Pedals (gas och broms) och en rattkringla. Man säljer två paket där kringlan är det som skiljer: i det ena ingår en ratt som kallas P1 och i det andra en BMW-brandad motsvarighet. Skevt nog är dessa två inte Xbox-kompatibla, men om du köper för att spela på pc funkar det förstås. Medföljande nätaggregatet ger uppp till 5 Nm force feedback-motstånd. Bordsfäste medföljer däremot ej, så det tillkommer. Fanatec säljer två modeller: ett i plast för 30 euro och ett i stål för 80.

Det går förstås att byta till andra Fanatec-prylar om du har andra önskemål, till exempel kraftigare nätaggregat för starkare force feedback, andra rattar, pedaler med mera. Men då stiger förstås totalpriset.

Det är inte känt hur länge rean varar. I skrivande stund finns BMW-varianten i lager medan den andra beräknas vara redo i augusti.