Clownen Manne, känd för sina barnprogram från 70-talet och framåt, använde bananer i sina shower. Han ska ha ätit över 10 000 stycken genom åren. Om någon skulle skaffa Banana, som går ut på att klicka på en banan, så är det han.

Men trots det särdeles simpla upplägget trendar Banana hårt på Steam. I skrivande stund ligger det trea i fråga om spelare. Cirka 824 00 pers har det just nu igång. Fler än antalet som spelar PUBG, Apex Legends och GTA V – tillsammans.

Skälet till att folk klickar bananer stavas förstås pengar. När man klickar på en banan får man nya bananer, och dessa kan säljas på Steams marknadsplats. Bananerna görs av communityn på Discord och folk är beredda att betala för ovanliga varianter. En gyllene banan ska ha gått för över 1 000 dollar, en bit norr om 10 000 bana... förlåt, kronor, skriver Polygon. Till köparens försvar ska tilläggas att Banana är gratis att spela.

Ta gärna en titt på Tisdagskul med Manne (bananen gör entré cirka 19.30 minuter in) medan du hämtar Banana och drömmer om att bokstavligen klicka hem massa pengar.