Vi meddelade tidigare idag att #Portal 2 faktiskt kommer även till Mac, och inte bara Windows och Xbox 360. Nu meddelar #Valve att det inte bara är Portal 2 som devalveras, utan såväl Steam som Valves tidigare titlar kommer utökas i formatväg. Det vill säga, du som införskaffat en antagligen rätt dyr MacBook-historia kommer enkelt och effektivt kunna spela såväl #Half-Life 2, som #Left 4 Dead 2 eller #Counter-Strike redan i april.

För dig som innehar spel på pc-varianten av Steam, så kommer du via nya systemet Steam Play kostnadsfritt spela spelet på Mac istället, eller varför inte både och. Första titeln som släpps simultant till båda formaten är #Portal 2. Josh Weier, Project Lead för titeln, kommenterar det hela:

Om man tittar rent kodmässigt produceras en PC-utgåva och en Mac-utgåva samtidigt, automatiskt, så de två plattformarna är fullständigt i synk. Vi spelar alltid på en native Mac vid sidan av PC:n. Detta gör det väldigt lätt för oss och vem som än använder Source att utveckla spel för Mac.

Valve menar även på att detta innebär att alla kommande släpp kommer släppas simultant på Windows, Mac och Xbox 360. Det vill säga att nu är det bara att vänta på mer information om det ökade Playstation 3-stödet.

Skicka en rättelse