* Uppdatering: Steam-klienten för Mac finns nu tillgänglig och totalt finns 47 spel tillgängliga. Systemkraven för de olika spelen har undertecknad inte lyckats hitta (tipsa gärna i forumtråden om du har vassare ögon), men en dedikerad sida med alla tillgängliga spel hittas här. Och som tidigare sagt - spel du köpt med Windows-versionen av Steam fungerar direkt, utan kostnad också på Mac (förutsatt att en Mac-version finns tillgänglig, förstås).

Ursprunglig nyhet: Den 12 maj 2010 - dagen då Mac tog det avgörande klivet för att bli allmänt accepterad som fungerande spelplattform? Svaret finns i framtiden, men klart är att ett stort steg tas när #Valves populära nätbutik Steam i dag släpps till Macar som kör operativsystemet OS X.

Portal och Torchlight blir först ut när Steam kommer till Mac i dag.

Inledningsvis blir det ganska tunnsått med Mac-spel. Officiellt namnges bara två titlar - #Portal och #Torchlight - men fler kommer adderas på onsdagar framöver. Valves spelmotor Source (som förutom Portal bland annat driver Half-Life 2-serien och #Team Fortress 2) fungerar direkt i OS X, varför det är låga odds på att Source-titlarna blir tillgängliga tämligen snabbt. Andra utvecklare ges möjlighet att använda utvecklingsverktygen Steamworks för Mac. Funktionen Steam Play innebär att när du köper ett spel som finns till flera plattformar kan du spela det på samtliga, utan merkostnad.

Steam till Mac släpps som sagt i dag, fast klockslag lyser ännu med sin frånvaro. Eftersom Valve-tid gäller kan du räkna med att det kommer dröja - företaget har sitt säte i Seattle, nio timmar efter svenska klockor.

Helt rätt. 14/05 Varför suger Steam för att du glömt lösenordet? Det är ju du som får komma ihåg ditt lösenord, eller förse dig själv med en vettig säkerhetsfråga... 14/05 'tis a shame att drivrutinerna för OpenGL är så löjligt dåliga till Mac (det + att grafikchippen oftast är av modell: medelklass från gårdagen - i bästa fall). http://images.anandtech.com/graphs/macportal_051310080047/22803.png (http://images.anandtech.... 14/05 Skulle bara installera å testa, men de hade ju sänkt Torchlight så blev de oxå! :) 14/05 Jag bryr mig en hel del om designen, helt korrekt. Har en 27" iMac i7 2,8 GHz, 8GB ram med ett ATI Radeon HD 4850 512 MB och lite annat smått och gott. Duger alldeles utmärkt för mina behov. Verkar mest som att du hittar på en massa saker ur tomma intet... 13/05 Du har fortfarande inte sagt varför man borde köpa en Mac dator när man istället kan installera Mac på en PC dator och använda. Dom flesta Adobe programmen finns fortfarande inte för Mac och det är ju media program. 13/05 Så du bryr dig mer om utseendet än att få en bra dator för pengarna, du låter precis som en kund Apple vill ha. "Less for you is more money for us" - Apple philosophy Möjligheten att som Windows ägare kunna välja den mjukvara man vill använda är ett tec... 13/05 Jag tror inte riktigt på deras påstående om användarvänlighet, jag är uppvuxen med Windows, det erkänner jag och har prövat på Linux hos vänner en kortare stund men när det kommer till Mac så gick det bara inte och då försökte jag upprepade gånger i ung... 13/05 Fattar fortfarande inte varför folk efter 10år inte fattar att Mac är också en PC. PC definerar inte Windows. PC står för Personal Computer. Sedan om det är Windows, Mac eller Linux på den är oväsentligt. 13/05 Personligen vill jag inte ha en ful PC-burk stående i mitt vardagsrum. Sen använder varken du eller jag 75% av världens mjukvara ändå, eller hur? Faktum är att sedan jag gick över till Mac så har jag börjat använda fler program än tidigare. Du får gärna... 13/05
Skicka en rättelse