Utgivaren #Square Enix tillkännager att #tri-Ace fjärde del i Star Ocean-sagan, #Star Ocean: The Last Hope, släpps den 12 februari nästa år till Playstation 3. Denna version kommer bli så gott som identisk med den redan existerande Xbox 360-utgåvan, förutom att man nu kommer kunna välja mellan japanskt eller engelskt tal och kunna få menyer och textning på franska, spanska, italienska och tyska om man så önskar.

Frågan är dock hur pass svältfödd man egentligen behöver vara för att skiljas från hundralapparna för detta rollspelsäventyr. I undertecknads recension av Xbox 360-versionen blev det godkänt med vissa förbehåll - bland annat klankades det rätt hårt på manus, dialoger och karaktärsdesign medan striderna och föremålsskapandet tillhörde höjdpunkterna.

Sebastians svammel-hörna
Jag gillar Star Ocean-serien skarpt, så skjut mig inte! Ettan var okej och riktigt cool för att vara en SFC-titel, medan det framförallt är tvåan som är seriens höjdpunkt för min del. Star Ocean: The Second Story till Playstation är ett av mina absoluta favoritrollspel när det gäller j-rpg-genren, och såväl musik, spelsystem som story var på topp i denna del. Trean var mysig som attan också... även om den ökända tvisten mot slutet förstörde en hel del av stämningen dessvärre. Men ja, fyran är klart den tråkigaste delen i serien... och nu känner jag att jag har svamlat färdigt. Nästa gång blir det kanske ett blogginlägg istället - baw!

Skicka en rättelse