Gratisspel är en trend som gått starkt på PC-fronten under de senaste åren. Nu ryktas det om att Xbox 360 också kommer att få Play 4 Free-spel.

#Microsoft kommer att släppa Play 4 Free-spel till Xbox Live inom en nära framtid. Detta enligt en anonym källa till IGN. Enligt samma källa var #Joyride tänkt som ett gratisspel innan det förvandlades till en lanseringstitel till Kinect. Nu ska alltså nya spel vara under utveckling enligt gratismodellen.

I princip är Play 4 Free-spel gratis att spela, men med mikrotransaktioner kan man köpa smått och gott som både kan förändra gameplayet men ibland bara är av kosmetisk natur. #Battlefield Heroes är ett lyckat exempel till PC som hittills har lyckats få ihop drygt 7 miljoner registrerade konton. Sony har också hoppat på gratiståget och släppte #Free Realms redan i mars till Playstation 3.

Om ryktet är sant eller ej får vi veta i sinom tid. Vad skulle ni vilja se för gratisspel på Xbox 360?

Låter onekligen intressant, BF1943 hade ju gjort sig bra enligt denna modell och även många större (nåja) MMO kan ju potentiellt portas enligt samma princip, som Black Prophecy. En bar utveckling imo :) 12/04 Play 4 (Xbox Live) Free Silver som numera heter "Free" 12/04 Xbox 360 behöver inte Play 4 Free spel, dom behöver sluta med den urbotat dumma iden att man måste betala för att spela genom xbox-live. Ingen sådan kostnad ifrån varken PS3 eller Wii, såvitt jag vet i alla fall. Och alla PC spel med multiplayer som jag... 12/04 Gratis spel, jovisst. Man vet ju hur det brukar sluta, kostar mer än ett betalt spel i slutändan. 12/04 /sarkasm VAD BEFALLS? GRATIS SPEL PÅ XBOX?? Youre insane! Härnäst kommer väl någon på den galna idén att det borde vara gratis att få spela multiplayer över internet också ^^ 12/04 Laddade ner Fable 2 gratis från Xbox Marketplace för ett tag sedan och det är hela spelet och inte bara Episode 1. :) Fast det var bara en bugg i Marketplace eller någon praktikant som hade tryckt fel någonstans. Men men jag klagar inte. :) 12/04 Jag är inte intresserad av gratisspel, ser inget större behov av dem än att producenterna kommer kasta ut dem till höger och vänster för att man sedan ska köpa en "olåst" produkt, dvs. så man gör för Androidplattformen just nu. 12/04 Kan inte komma på något så på rak arm men... Battlefield Heroes låter väl inte så fel? Hade varit väldigt kul om de hade släppt nån eller flera XBLA-titlar gratis, bara för att höja konkurrensen mot PS3. Det hade varit kul, men ack bara en dröm 12/04 Frågan är då också om det kräver xbox live guld eller om det går med silver och sedan igen, flesta gratis spel är skit som t.ex. free realms, battlefield Play 4 Free och Requiem bloodymare(memento mori) men dock finns också underbara gratis spel som eve... 12/04
Skicka en rättelse