Redan på presskonferensen inför provspelningarna blev jag skeptisk. Storpamparna på scenen pratade sig varma om pälsen i #Nintendogs + Cats. Pälsen?! Jo, den såg väl fluffig ut men med #Kinectimals bara ett par månader bakåt i tiden är det svårt att bli särskilt imponerad. Och att kasta bollar och klä upp sitt älsklingsdjur i cowboyhatt och solglasögon är ungefär lika spännande som det låter.

Den lekfulla ubåtssimulatorn har av Miyamoto beskrivits med orden: ”nästan som att ha ett akvarium med din egen ubåt.” Det är ingen dum sammanfattning. Däremot ställer jag mig tveksam till bärbarheten. 3D-skärmen fungerar som ett periskop och du spejar runt genom att vrida på konsolen. Perfekt för dig med snurrstol, men sämre om du vill lira på pendeln. Dessutom blir det lite si och så med 3D-tekniken när maskinen inte hålls blick stilla i ditt synfält. Till titelns försvar ska tilläggas att det utöver detta finns ett sidoscrollande spelsätt som torde fungera bättre när du är på vift.

Det här kan väl inte fungera, väl? Bärbara fighting-lir är en mörk sida av spelbranschen men när Capcom debuterar på 3DS gör de det med kaxighet och engagemang som kan räcka hela vägen. Spelet ska innehålla precis allt från den stationära varianten plus en del bonusmaterial. Att kompromissa med innehållet har aldrig varit ett alternativ. Med mässans djupaste 3D och innovativa detaljer som att man kan använda pekskärmen till förinställda specialattacker (uppskattas av en casual fighter som jag själv) skjuter förväntningarna i höjden.

[video=6995]

Du säger: ”Har du sett ett Legospel har du sett alla!” Jag kontrar med: ”Då har du inte sett det i 3D!” Spelmekaniken kan vi lämna därhän. Den dagen spelet hamnar under våra kritiska recensionsglasögon skulle jag inte bli förvånad om det hamnar i den lägre delen av skalan. Men, oj, vilken välgjord 3D! När jag studsar omkring med Yoda på plattformarna och håvar in mynt kommer jag på mig själv med att glömma bort det det enformiga upplägget och den enkelspåriga designen. Det här, mina vänner, är en medelmåtta i lyxförpackning.

[video=7076]