Activision gör storvinst och avslöjar hur många exemplar av de två senaste Call of Duty-spelen som sålts.

Spelbranschen (minus #Activision) fruktar de första veckorna i november. Då riktar spelkonsumenter stora delar av sin samlade köpkraft mot det nya Call of Duty-spel som årligen släpps under den perioden. Alla vet att Call of Duty går åt i hisnande mängder, och nu har Activision släppt de exakta siffrorna.

#Black Ops har sedan premiären den 9 november förra året sålts i 25 miljoner exemplar, det uppgav Activision Publishing-chefen Eric Hirshberg i går. Det är tre miljoner fler sålda exemplar än det ett år äldre #Modern Warfare 2. Återstår att se om framgångssagan fortsätter när #Modern Warfare 3 ger sig ut i strid den 8 november i höst.

De finfina försäljningssiffrorna är ett bidrag till att Activisions intäkter ökat markant. Under årets andra kvartal steg intäkterna till 1,1 miljarder dollar, en ökning från 967 miljoner samma period förra året. Intäkterna steg också för hela första halvåret; 2,6 miljarder dollar från 2,2 miljarder året innan. Digital försäljning, t.ex. #World of Warcraft och DLC-paket till Call of Duty och andra spel, står för en allt större del av intäkterna. Under årets andra kvartal utgjorde onlineförsäljningen 37 procent av #Activision Blizzards nettointäkter.

Jag tror nog kanske att MW 3 kommer att sälja mera spel än Battlefield 3 men BF 3 ser bättre ut. Det dåliga med MW 3 är att dom har typ samma system som i MW 2 det är dåligt. nya vapen, 20 olika banor i MP, nya killstreaks etc. jag får se om jag köper... 07/08 Du glömde nämna att banorna i DLC paketen kommer vara banor från mw2. 06/08 Du glömde bort, att varje kill/streak/achievement/whatever som du automatiskt får skall uppladdas på facebook. 05/08 Jag väntar på det helt automatiserade MW där man kan luta sig tillbaks och njuta av en lång 30 minuters killstreak med tillhörande virtuella guldstjärnor och achievements. Dessa belöningar bör automatiskt postas på diverse forum samt med e-post med scre... 05/08 Jag kan inte förstå hur försäljningssiffrorna kan öka när skepticismen ökar. Men det är väl i takt med att allt fler köper konsoll och den breda massan går rakt i fällan ... 05/08 Kvalite är per definition(ISO 9000:2000, tagen ifrån "Kvalite från behov till användning") en produkts möjlighet att uppfylla användarens krav så ja hur mycket fissförnäma smakpoliser utan förståelse för produktutveckling än inte tycker om det så har... 05/08 Tittar efter vettiga priser på Black Ops för att det har i alla fall inte sågats för kort SP. Alla MW har blivit sågade för just detta. Så beroende på om man pratar online eller SP så kan val bli olika. 05/08 sket det sig? på vilket sätt? Du kanske inte har läst nyheten, men Black Ops var mycket mer framgångsrikt än Mw2/Mw1 - sedan vad du tyckte om spelet är en helt annan sak. 05/08 25 miljoner... jävlar 05/08 Tycker det är skoj att det går bra för Call of Duty. Det första och andra spelet är kanon. Det första Modern Warfare spelet var helt ok också. Men sen verkar det som dom insåg hur bra det gick så dom började göra en massa spel med samma motor. Inge fel... 05/08
Skicka en rättelse