Gambitious - fokuserar helt på spel och skiljer sig på en väsentlig punkt. Du donerar inte till spelet utan du blir istället en finansiär.

År 2012 kanske blir känt som året då gamers själva började donera och finansiera de spel de vill ha i sin hand. Ja, i förväg istället för efteråt. Kickstarter har bidragit till påbörjandet av titlar som #Adventure, #Wasteland 2, #The Banner Saga och #Shadowrun Returns. Nu är en ny finansieringsmöjlighet på väg – nederländska Gambitious. Den stora skillnaden mellan Gambitious och Kickstarter är att det förstnämnda låter utvecklarna bestämma hur stor del av spelet som blir möjligt att finansiera, varefter du går in och betalar för att bli delägare och således få del av den potentiella kakan.

– Den stora skillnaden mellan Gambitious och den nuvarande mest populära Kickstarter är att det förstnämnda inte handlar om donationer, säger Gambitious VD Korstiaan Zandvliet till GI.biz.

Ett annat exempel på liknande system för utvecklare är #Slightly Mad Studios World of Mass Development som drog igång förra året, där det stora tillika enda nuvarande projektet är deras egna #Project C.A.R.S.

Gambitious drar igång under årets E3-mässa, en mässa vi kommer täcka insvepta i filtar med varsitt glas vatten i handen.

aha, då vet jag :) (inte tänkt så mycket på att det faktiskt var TPS :p ) 25/04 TPS = Third person shooter FPS = First person shooter. APB är mer likt GTA spelen medans Police Warfare är mer som BF3 fast med tjyv & polis :D 24/04 Vet inte vad TPS står för, http://en.wikipedia.org tycker att det står för Third-person shooter vilket FPS också står för vilket fick mig att skriva det här :D Hur som helst slänger in en länk till det, om vi nu skulle mena olika spel ? http://www.gamer... 24/04 Visst är det så, och det är ju ens egna val om hur mycket man vill donera och varför, men det är därför jag anser att det är mer en välgörenhet då man inte donerar för ett visst utbyte, utan för sympati eller nostalgi. Därför tycker jag att alldeles för... 23/04 Öh, kommer inte det här bara leda till att man går tillbaka till spel som säljer bra snarare än nyskapande spel för små nischer, så som Kickstarter lovar? Kommer folk verkligen vara med och finansiera små adventurelir och rymdsimulatorer när de kan få... 23/04 Ska ge? Det är ju upp till dig om du vill donera det eller inte. Om du inte anser det vara värt pengarna, låt det vara. 23/04 Visst, de mindre summorna som $15-25 ger oftast ett spel eller nån specialvariant. Alla summor över det är dock rent lurendrejeri, allt från skypekonferenser om man donerar $10 000 till att ett företag specialdesignar en pistol åt en. Större summor ska... 23/04 För 15-25$ får du spelet, vill du punga ut mer får du collectors edition liknande saker. Vill du ha spelen för 5$ eller? APB är ett sandlåde TPS, Police Warfare är ett FPS... rätt stor skillnad ;) 23/04 Låter utmärkt, istället för att ägna sig åt ren välgörenhet (Kickstarter) kan du här få göra en investering, och aktivt påverka spelbranschen och även spelet. Visst står allt i proportion till donation, men slänger du in 25 lök tycker jag att man ska... 23/04 Kolla in APB: reloaded 22/04
Skicka en rättelse