Före detta Microsoft-chefen Robbie Bach menar att Sony tabbade sig, och att det hjälpte Xbox 360 få grogrund på marknaden.

Nu är det snart dags för nästa konsolgeneration och det är spännande att se hur de olika konsolgiganterna kommer särskilja sig, men inför föregående generation var det inte en lika jämn utgångspunkt mellan de olika aktörerna. #Microsofts före detta exekutiva chef Robbie Bach var med vid detta skifte, och talade nyligen ut på Northwest Entrepreneur Network-evenemanget i Seattle.

– En del av de framgångar Xbox rönte var på grund av det faktum att Sony gjorde en del inte särskilt smarta val. De hanterade sin 70-procentiga marknadsandel dåligt. Det är en lång historia. Övergången till Playstation 3 var riktigt, riktigt dålig. Och väldigt svår. De felhanterade kontakten med sina partners, de felhanterade kostnadsstrukturen. De gjorde sin kommande plattform så komplicerad att utvecklare inte kunde utveckla till den, sa Back (via Geekwire).

Däremot menar han på att det var mycket svårare att ta sig in på den mobila musikmarknaden med Zune, i och med att #Apple höll fast marknadsgreppet.

– De har gjort väldigt, väldigt få misstag under de senaste tio åren. Det är riktigt häpnadsväckande. Jag ger dem mycket credit för det. Jag håller inte alltid med om allting de gör, men de har gjort anmärkningsvärt få misstag. Om du är i uppstartsfasen och dina motspelare gör inga misstag, då blir det svårt att ta plats i världen, och det spelar ingen roll hur mycket pengar du har.

Håller du med Bach om hans uttalanden?

(Bildtext: Nej Gates, det spelar inte alltid roll hur mycket pengar man har.)

Sony vet ju hur dom tar hand om kunderna när dom patchar bort möjligheten att använda linux och också plötsligt slutar göra det möjligt för kunderna att spela sina PS2-spel på PS3an... Sonys rykte har fått sig en ordentlig törn denna generation, deras... 15/05 Förutom blueray då. Som kostade lika mycket som PS3 om man köpte separat. 15/05 Blu-Ray var misstaget från Sonys sida. Den höll priset uppe på konsolen och tillförde inget! 15/05 Det är just deras egna titlar som gör att jag tycker så, visst om man endast är ute efter spel från andra utgivare än Sony så kan jag inte förneka att PS3 är ett sämre val (speciellt om man även är intresserad av de äldre titlarna). Men är man däremot... 15/05 Sony verkar ha sjukt dålig koll på/skiter i konkurrenterna pga en övertro till sitt eget varumärke. Läste även en intervju med PS-chefen som uppgav att de medvetet gjort ps3 svår stt utveckla till eftersom de inte ville ha för snygga spel på en gång uta... 15/05 En nyhet som gjord för gammalt hederligt fanboy-flamekrig. Brace yourselves. 15/05 Sony regerar nu? På vilket sätt då jag rekomenderar ingen som inte är ute efter Sonys exklusiva titlar att köpa en ps3 då många många spel fungerar dåligt till konsolen jämmfört med 360 . Det kan man inte bortse och det är inte bara äldre spel utan även... 15/05 Tror snarare att det beror på Sonys egna titlar som de fortfarande utvecklare. Microsoft må ha börjat väldigt bra men nu regerar i mitt tycke Sony, tror även att Microsofts satsningar på casual lir kan ha fått vissa att börja tveka kring ett köp av dera... 15/05 Anledningen att Playstation 3 har haft lite framgång beror på att det är Playstation. Många väljer Playstation bara pga namnet Xbox hade inte lika bra rykte från föregången generation. Playstation 3 presterar annars sämre i spel än xbox360. Spelat flera... 14/05 Största misstaget för mig från Sonys sida är priset de hade på konsolen i början. Överdrivet skitdyr, klart man köpte en xbox360 då. 14/05
Skicka en rättelse