Ett av nutidens kanske svåraste spel kan kanske få en justerad svårighetsgrad. Det viktigaste är att spelet ska vara roligt, säger Hidetaka Miyazaki.

Game director för #Dark Souls, Hidetaka Miyazaki, säger i en intervju med Metro att han inte vill att spelare ska bli bortskrämda från spelet på grund av svårighetsgraden.

– Personligen vill jag att mina spel ska beskrivas som tillfredsställande snarare än svåra. I själva verket siktar jag på att ge spelare en känsla av bedrift genom användandet av svårighetsgrad.

– Men det är dock sant att Dark Souls är ganska svårt och ett antal spelare kanske tvekar inför att spela. Det faktumet är riktigt ledsamt för mig och jag funderar på om jag borde göra en till svårighetsgrad som alla kan klara.

Har du haft problem med att ta dig igenom Dark Souls?

Gärna för mig, så kan folk som mig själv, som bara dör dör dör och aldrig går vidare, få det lite lättare och de som vill behålla svårighetsgrader även behålla den tuffa utmaningen 05/09 Man kan inte få allt. Snälla nån. De vill inte att folk som är veka ska bli avskräckta och vill inte att folk som vill ha en utmaning ska gå någon annanstans. "Vi vill att alla i hela världe spelar vårat spel". Lycka till med att samla ihop alla till... 05/09 Problemet med PC-dittot är kontrollen. Du behöver nästan en joypad för att kunna spela det. 05/09 Det mesta av pc-scenen är ju redan fördummat, småbarn som gnäller om grafik. 05/09 Varför klagar ni om att de inte får göra det lättare? Det handlar ju bara om en enklare svårighetsgrad som tillkommer. Det kommer ju vara lika som vanligt annars. Inget att oroa sig över 05/09 host host dead space 3 någon ;) 04/09 NEJ! Gör inte det lättare! Det är som att göra ett skräckspel mindre läskigt för att folk ska våga spela det. Dark Souls har PERFEKT svårhetsgrad! 04/09 Tycker inte de ska ändra svårighetsgraden. De som blir "bortskrämda" från Dark Souls har ändå massvis med andra spel att välja mellan. De som vill ha utmaningar har inte den lyxen... 04/09 NOOOOO! stop this madness :( 04/09 och jag kommer förmodligen bli så hatad för d jag skrev och få så många tummar ner så det blir ett nytt rekord på fz. Men jag sa vad jag tyckte (dvs = imo) och på ett forum om jag förstår rätt så får man göra det? 04/09
Skicka en rättelse