Chris Roberts är tillbaka i spelbranschen med en storslagen idé som lär få det att vattnas i munnen på alla rymdspelsfans.

Så fort vi skriver om en ny rymdsimulator är det någon i kommentarerna som trånar efter ett nytt #Wing Commander eller #Freelance, speldesignern Chris Roberts episka rymdsimulatorer och snart kanske det blir verklighet. Roberts är tillbaka i spelbranschen och hans plan är att skapa en andlig uppföljare till sina hyllade spel och efter att ha sett hans elva minuter långa presentation är det svårt att inte bli peppad.

[video=12649]

#Star Citizen kan närmast beskrivas som en kusin till #Eve Online där spelarna själva styr över ekonomin och innehållet. Du kan försörja dig på vilket sätt du vill, som smugglare, prisjägare eller laglig köpman, valet är ditt. Om du hellre spelar offline finns det också ett spel i spelet, Squadron 42, som är en singleplayerkampanj du kan lira offline, eller tillsammans med en vän som wingman.

Spelet drivs av CryEngine 3 och planen är att samla in utvecklingskostnaderna genom crowdfunding. Målet är två miljoner dollar och för 40 dollar och uppåt får du spelet i digital form när det väl är klart.

Tack till rmpyro för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse