Om man vill locka till sig den stora massan av krigssugna spelare får man lägga humorn på hyllan, menar #Dice Patrick Bach i en intervju med OXM. Därför kan det vara problematiskt att fortsätta att lägga tid och energi på #Battlefield: Bad Company som är en mer skojfrisk variant av huvudserien #Battlefield – humor är helt enkelt för personligt.

– Det är en diskussion kring nischmarknader och massmarknader. Om du vill göra en produkt som är nischad får du färre men gladare fans – vissa kommer inte bry sig, men de som gör det kommer älska det, resonerar han.

Han förklarar att de fick mycket kritik när de gjorde det första Bad Company och uppföljaren #Battlefield: Bad Company 2. Folk undrade varför de skulle spela ett humoristiskt spel när de ville ha en seriös shooter. Dice själva älskade spelen, mycket tack vare narrativet och karaktärerna som de beskriver som "fantastiska". Men samtidigt konstaterar Bach att det inte är oproblematiskt att fortsätta med serien:

– Om du vill göra spel till de stora massorna måste du vara mer neutral när det kommer till saker som humor, för humor är väldigt personligt. Vissa personer älskar det, andra hatar det.

Jag tror att Patrick Bach, precis som resten av DICE, har redan sålt sin själ till EA och det är EA som drar i trådarna. Nästan alla tycker att BC1 och BC2 var och är bästa BF-spelen både när det gäller kampanjen och multiplayerläget. BF3 och "tillägget... 29/11 Tycker BC1 hadde bäst humor tycket dom var ganska sparsamma i BC2 25/11 Jag hade nog roligare med BF BC 2 Vietnam än både BF3 och vad jag har med BF4 nu... tyckte det var riktigt kul. 24/11 http://www.youtube.com/watch?v=Ex12fxhtumk -Wowowowowow, you just said we can blow up anything? -Pretty much. -...Anything? -Pretty much anything! -HAHAAAAHA, now that IS great news! Hey sarge, check this out! Jag fastnade aldrig för spelen men humorn... 24/11 DICE har tappat det, BC2 mp del var betydligt bättre än BF3 / 4 mp.. 24/11 Det lät nog lite snorkigare än vad som avsågs, jag menade mest att SP inte är någon fluga utan för väldigt många det primära nöjet med spel. Jag är personligen en SP-person och kör i princip aldrig MP. Jag vill därför gärna se en ny fräsig del i Bad Com... 24/11 Patrich bach är helt clueless. 24/11 Jo, men visst var humorn i Bad Company skön. Riktigt kul. Sen tonade de ner den i Bad company 2. Haggard var det väl han hette? Han vart ju mycket mer allvarlig i 2:an och det påverkade hela stämningen i spelet. humorn saknades helt enkelt. Det var ju... 24/11 Herr troll? Antingen du eller jag som inte vet vad det är. Singleplayer upplevelser är alltid kul när de är bra, men finns det något krigs spel där singleplayer upplevelsen kan mäta sig med de riktigt bra singleplayer spelen? Säger bara att fokus när... 24/11 CITAT " – Det är en diskussion kring nischmarknader och massmarknader. Om du vill göra en produkt som är nischad får du färre men gladare fans – vissa kommer inte bry sig, men de som gör det kommer älska det, resonerar han. " Och de vill rikta in sig... 23/11
Skicka en rättelse