De svenska utvecklarna #Nemoria Entertainment, som ligger bakom Oknytt, är på gång med ett nytt projekt till Windows, Linux och Mac. #Northward heter spelet som lånar manager-koncept, byggande och utforskande från spel som #The Settlers, #Transport Tycoon och #Banished, och klär i en pixlig retroskrud.

Äventyret utspelar sig på våra nordliga breddgrader och kretsar kring en mäktig dimma som tagit sig ned från bergen och slukar allt i sin väg. Det är upp till spelarna att ta hjälp av magiska reliker för att hitta källan till problemet. Ja, spelarna: Northward är för två personer som behöver samarbeta för att bygga byar, utforska och bekämpa dimmans ondska.

Nemoria behöver dock vår hjälp för att projektet ska bli verklighet. En kampanj har upprättats hos indiegogo, där de vill samla in 294 000 kronor (32 000 euro) för att säkerställa produktionen. De behöver också vår hjälp med att rösta fram spelet på Steam Greenlight.

Är du inte helt övertygad, eller tvärtom väldigt nyfiken, finns en spelbar pre-alpha-demo att tanka hem gratis. Det gör du med enkelhet via indiegogo-kampanjen.

Skicka en rättelse