I takt med att digital försäljning av spel ökar så minskar den fysiska motsvarigheten. Försäljning i butik har mer än halverats sedan toppåret 2009; något som innebär trubbel för spelbutikskedjan Game.

Detaljer om det hela kan vi läsa i ett pressmeddelande där vi får veta att verksamheten är lönsam på butiksnivå, men ändå genererar ett löpande negativt resultat på grund av centrala kostnader som huvudkontor, centrallager samt ett omodernt IT-system.

Syftet med företagsrekonstruktionen är att hitta en ny ägare med större resurser att "dra nytta av de potentiella synergier som kan uppnås".

Game har för närvarande 32 butiker i Sverige samt två i Norge. Företaget sysselsatte vid årsskiftet motsvarande 127 heltidstjänster.

tråkigt att Nordic Games inte lyckades att vända Game's negativa siffror till det positiva. Nu är en konkurs nära om inte kapital kommer in eller rekonstruktionen lyckas. De kan också lägga ned verksamheten om de inte vill försätta sig i konkurs och läm... 30/05 Game har 40 % på alla spel och 20 % på spelkonsoller och tillbehör i flera butiker enligt personalen i Game butiken där jag brukar handla. 30/05 Mycket överpriser, men ibland hittar man godbitar ur den segrerade begagnatlådan. 29/05 "men i slutänden lönade det sig att handla på Game." :D 28/05 Haha! Rätt åt dom. Med deras överpriser, vem fan handlar där? Glömmer aldrig när jag skulle sälja mitt PS3 till dom och jag fick 3 olika priser vid 3 olika tillfällen, från 250 kr till 600 kr sista gången jag var och kollade. 28/05 Har flera gånger tack vare deras erbjudanden inte behövt betala då jag bytt in spel. Visst de är dyrare än generella butiker, men i slutänden lönade det sig att handla på Game. Riktigt tråkigt då det är en väldigt bra butik i hemstaden. 28/05 Med tanke på att andra butiken har mkt lägre priser på nya spel kan ju inte inköpspriset från utgivare vara så hutlöst. Men det är ganska enkelt: De köper in begagnade spel för några tior (nästan oavsett hur nya/gamla de är) och säljer dem för några tio... 28/05 Som många har sagt är priserna rent ut sagt skrattretande. I butiken i Täby Centrum kostar en del PS4spel upp emot 800 spänn. Sedan Täby Centrum fick Webhallen så måste den Gamebutiken ha tappat otroligt mycket kunder. Prispåslaget är i vissa fall nästa... 28/05 Ja med deras priser så är det nog ingen överraskning. 28/05 Seriöst.. Tror du på det själv.. jisses.. 28/05
Skicka en rättelse