EA Sports petar Patrick Kane från årets hockeyspel.

#EA Sports avslutar allt samarbete med hockeystjärnan Patrick Kane. Den trefaldiga Stanley Cup-vinnaren och Chicago Blackhawks-forwarden anklagas för att ha våldtagit en kvinna i sitt hem i början av månaden, och EA har därför beslutat att inte låta honom pryda omslaget till #NHL 16.

Patrick Kane greps i onsdags förra veckan sedan efter att en kvinna anmält honom för våldtäkt. Våldtäkten ska ha ägt rum i Kanes hem några mil från New York natten mellan den 1 och 2 augusti. EA Sports säger i ett uttalande att Kane stryks från omslag, pr-arbete och annat på grund av anklagelserna.

NHL 16 släpps den 15 september.

Du kanske har lässvårigheter? Jag och marcus8958 diskuterade i huruvida det är enkelt att sätta dit skyldiga och oskyldiga i våldtäktsmål, inte flickan/flickornas skuld i det specifika fallet. Men ifall det där var ditt sätt att bemöta vad jag skrev til... 15/08 Det är fel på dig när du försvarar flickorna. Efter deras vidriga beteende. Det märks tydligt att du är jävig och har svårt att hålla dig professionell i den här saken. Helt onödigt att fortsätta diskutera med dig. Ha d! 15/08 Har inte läst mer om det fallet än vad du först länkade, och att polisen varit ovanligt slapphänta råder det ju inget tvivel om. Men att det skulle vara enkelt håller jag fortfarande inte med om. Flickan(/flickorna?) kunde ju inte veta att polis och åkl... 15/08 Hon bad killen radera filmen innan hon anmälde honom. Killarna var ärliga och berätta exakt som allt utspelat sig och blev dömda just för att det var ord mot ord. Hade polisen inte varit lata och återskapat filmen på mobilen hade det aldrig behövt gå... 15/08 I inlägget jag först citerade sa du inget om att det handlade om hur lätt det var att få oskyldiga dömda, även ifall det tydligen var det du menade. Var gärna lite tydligare. Sedan vet jag inte hur "lätt" det är. Du länkar till ett enstaka exempel där... 15/08 "Svaga, otydliga, nästan omärkbara signaler"...vad då, som ett "nej"? Driver du med mig eller? Känner du själv att bilden du just målade upp på något sätt speglar verkligheten i någon större utsträckning? En av två i ett samlag ska närsomhelst kunna säg... 15/08 Ser du inte var du gör galet fel? Du länkar till en artikel där det handlar om hur svårt det är att få någon dömd och inte hur svårt det är att få någon oskyldigt dömd kontra skyldigt dömd. Det är två helt olika saker och två helt olika problem. Även... 15/08 I länken kan man läsa: "Elisabeth Massi Fritz menar att det är ett stort problem att bara en tredjedel av alla våldtäktsmål leder till fällande dom" vilket, även om det knappast är statistik satt i sten, pekar mot att det inte är så lätt att få någon... 15/08 Ett exempel. Vi säger att mannen och kvinnan hittar vägen till sängen. Klär av sig. Kvinnan får andra tankar och vill inte längre fortsätta. Hon ger svaga, otydliga, nästan omärkbara signaler/tecken på detta. Mannen som är kåt har ingen chans att märka... 14/08 På vilket sätt är det tvärtemot? Är alla som blir fällda oskydligt anklagade? Finns det inga dömda som är skylldiga? Han har redan varit i blåsväder tidigare och EA borde ha kollat upp det innan dom la han på framsidan över huvudtaget. Att dom nu tar... 14/08
Skicka en rättelse