#Nintendo har en minst sagt knepig hållning till Youtube och folks vilja att visa när de spelar företagets spel. De har infört ett särskilt program där de roffar åt sig majoriteten av annonspengarna och dessutom kräver att du bara täcker Nintendo-spel i din kanal – något som fått framstående Youtubarna Angry Joe och Pewdiepie att reagera.

Nu gör Nintendo ytterligare tillslag på videotjänsten då de letar upp och plockar ner filmklipp från emulerade Nintendo-klassiker. Speedrunners och skapare av hackade (och ofta toksvåra) banor har fått sina klipp raderade, rapporterar Kotaku. Däribland det populära filmklippet från Item Abuse 3.

Denna aggressiva hållning kan kanske kopplas samman med det faktum att #Super Mario Maker släpps till Wii U imorgon. Spelet, där man kan göra egna Super Mario-banor, är förmodligen den plattform Nintendo vill att spelarna ska använda sig av framöver.

Blir det inte konstigt om man skriver "räddar" och "mördarklipp" i stället? 13/09 Nej det handlar inte alls om det! Det handlar om upphovsrätt, lägger du upp ett filmklipp av ett spel så äger du inte upphovsrätten till den filmen och du måste ha upphovsrättsinnehavarens tillstånd för att göra detta och för att tjäna pengar på det.... 11/09 Vad ha försöker komma fram till är att verken som du lägger upp är dina egna verk. ingenstans i deras eula står där att verken du skapat är deras... Fram tills att du skriver under deras partner deal vill säga. Det hela handlar om en form av utpressning... 11/09 Men herre gud kolla med vilken youtube partner som helst och sluta sova på dina universitets- lektioner. Min partner heter Zoomin TV, du kan säkert hitta reglerna där om du tittar lite. För övrigt är det så att är man någorlunda vettigt funtad så behöve... 11/09 Ja, jag fortsätter att svamla. Men citera gärna det EULA där du svart på vitt ger utvecklarna all rätt till dina verk, då ska du se att jag slutar "svamla". Men det går ju inte, det är som att diskutera med ett barn som helt utan kunskap är besatt vid... 11/09 "Nintendo rädar Youtube – mördar klipp från emulerade spel" Har ni en praktikant från mellanstadiet som varken kan stava eller skriva ihop? 11/09 Sicket trams. Nintendo är maktgalna 11/09 Och du fortsätter svamla! Jag har fått videos blockerade på felaktiga grunder, det tar ett tag men de har låsts upp. Har men däremot fått filmerna låsta P.G.A. faktiskt upphovsrättsinkränkning som genom att använda en låt i sin film så får man snällt... 11/09 Hur är det med läskunnigheten egentligen? Givetvis är det inte Nintendo som plockar ned videos, de skickar bara in en anmälan om upphovsrättsbrott varpå Google spärrar videon utan minsta tvekan och gör det extremt svårt för ägaren av kanalen att få vide... 11/09 Youtube/Google måste såvitt jag förstår följa amerikanska copyrightlagar, så mycket av de här konstiga reglerna kommer därifrån. DMCA och sånt. 10/09
Skicka en rättelse