Några av er känner säkert till Shinobi602: en anonym herre som använder Wayne Knight som avatarbild och sitter på väldigt mycket information om spelbranschen. Han är känd för att läcka ut uppgifter som i stor utsträckning visar sig stämma. Video Game Sophistry har fått en lång intervju med honom, vilket genererat en del ny information.

Shinobi hävdar till exempel att #God of War IV ska avtäckas officiellt under Sonys E3-presentation. Precis som tidigare läckor menar han att nästa spel i serien kommer utspela sig i nordisk mytologi, inte grekisk. Det är även oklart om Kratos spelar huvudrollen (oavsett så lär han dyka upp på ett hörn).

Ett annat rykte gäller #The Last of Us 2 som enligt Shinobi inte kommer dyka upp på mässan. #Naughty Dog arbetar dock på spelet.

Hela intervjun med Shinobi hör du nedanför.

God of War har varit rätt trevliga spel, hetsikt våld med en härligt brutal huvudkaraktär och simple men underhållande gameplay. Men efter tre spel med i princip samma sak så får man hoppas de tänker lite nytt nu också. Lite som Gears of War. 12/06 Ett nytt God of War vore på tiden. 12/06 Äh, jag vet ju att det inte bara är sverige, men jag menade mera typ att mera rätt, dom i andra länder kanske inte tycker att det är "mera" rätt =) 12/06 Men vad spelar det för roll så länge spelet är bra? En handling bara rakt av kopierad från asatrons berättelser vore rätt ointressant, så varför skulle de inte kunna ta sig vilka friheter de vill med materialet? 12/06 fast var inte vad sverige är nu och inte vad jag menade med min kommentar. Sedan var det inte bara sverige som höll sig inom asatron. Dom gånger man sett amerikaner m.m göra en tolkning av nordisk mytologi så har man alltid undrat om dom ens kollat upp... 12/06 Jag tänker, att om man är från andra kulturer kanske man inte håller med, alltså, man tänker kanske som du gör nu. Om man spelar Settlers 3, Caesar 3, eller Civ 3, så kanske man inte tycker att det är en bra bild av Romarriket, om man är från Italien.... 12/06 Skulle hoppas på att man inte spelar som Kratos då. Han är lite urtjatat. 12/06 mja nu minns inte vad skaparna hette som gjorde titan quest men dom prickade av rätt fint med grekisk mytologi, finns fler med. Men sure man ser väl hur dom lyckas med detta, då kanske detta blir mitt första köp när jag väl skaffar mig en ps4 om dom gör... 12/06 Fast God of War är enda spelet (jag kan komma på) som lyckats med grekisk mytologi. Tror verkligen något häftigt kan komma ur att de ger sig på Nordisk. Deras grekiska tolkning är ju väldigt mörk och rå på ett alldeles underbart sätt 12/06 nordisk mytologi? Mja vette fan vad jag tycker om det, spelskapare brukar pricka av fint på andra länders mytologiska varelser m.m men så fort det kommer till till exempel asatron m.m så failar dom stenhårt 12/06
Skicka en rättelse