Spelstreaming-tjänsten Playstation Now är på väg att få pc-stöd, uppger Gamekult. Om uppgiften stämmer blir det möjligt att spela Playstation 3-exklusiva spel som #Uncharted 3 och det unisont hyllade #The Last of Us på hederliga gamla Windows-datorer.

Enligt den franska sajten planerar #Sony att tillkännage pc-stöd för prenumerationstjänsten den 23 augusti. Vidare uppges att pc-stödet först dyker upp i Storbritannien, Belgien och Nederländerna (oklart när), följt av USA och Kanada veckan därpå. Att använda den kräver en Windows 7-bestyckad pc (eller nyare Windows, antar vi), med 5 mbit-uppkoppling och en kompatibel handkontroll som Dualshock 4.

Om ryktet visar sig stämma är det ett tydligt svar på #Microsofts stora Xbox One-satsningar: dels bakåtkompabiliteten som låter oss köra ett hela tiden större antal Xbox 360-spel på konsolen, dels Xbox Play Anywhere som med start i september låter dig spela vissa köpta Xbox One-spel (t.ex. #Gears of War 4) på Windows 10 och tvärtom.

Playstation Now sjösattes 2014 och har med tiden expanderat till fler och fler länder, men finns – märkligt nog – fortfarande inte i Sverige. Vilket plånboken kanske tackar för – Playstation Now kostar nämligen 45 dollar per kvartal i Nordamerika.