Sony kan försöka kontra Xbox Ones bakåtkompabilitet.

Spelstreaming-tjänsten Playstation Now är på väg att få pc-stöd, uppger Gamekult. Om uppgiften stämmer blir det möjligt att spela Playstation 3-exklusiva spel som #Uncharted 3 och det unisont hyllade #The Last of Us på hederliga gamla Windows-datorer.

Enligt den franska sajten planerar #Sony att tillkännage pc-stöd för prenumerationstjänsten den 23 augusti. Vidare uppges att pc-stödet först dyker upp i Storbritannien, Belgien och Nederländerna (oklart när), följt av USA och Kanada veckan därpå. Att använda den kräver en Windows 7-bestyckad pc (eller nyare Windows, antar vi), med 5 mbit-uppkoppling och en kompatibel handkontroll som Dualshock 4.

Om ryktet visar sig stämma är det ett tydligt svar på #Microsofts stora Xbox One-satsningar: dels bakåtkompabiliteten som låter oss köra ett hela tiden större antal Xbox 360-spel på konsolen, dels Xbox Play Anywhere som med start i september låter dig spela vissa köpta Xbox One-spel (t.ex. #Gears of War 4) på Windows 10 och tvärtom.

Playstation Now sjösattes 2014 och har med tiden expanderat till fler och fler länder, men finns – märkligt nog – fortfarande inte i Sverige. Vilket plånboken kanske tackar för – Playstation Now kostar nämligen 45 dollar per kvartal i Nordamerika.

http://i.imgur.com/J3V96DB.jpg PC wins 14/08 Som ägare av en Nvidia Shield TV så är jag ganska säker på att streaming av spel helt klart är framtiden. Tycker det fungerar riktigt bra redan. 14/08 Nej, det är inte anledningen. Streamingen funkade inte tillräckligt bra, även med fiber. Även om det hade körts i LAN hade det inte varit tillräckligt bra. 13/08 Var ju inte infrastrukturens fel att det floppade (då det fanns fiber redan då), utan att vi spelare såg rakt igenom konseptet om det skulle floppa så skulle vi inte ha några spel alls. samt att vi som redan var intresserade av spel hade antagligen reda... 13/08 Jag har spelat psnow på min Samsung tv ett par månader nu och det funkar skitbra. Har spelat igenom last of us och uncharted 1-3 utan några som helst problem eller märkbart lagg. Ändå kör jag via engelska servrar. 12/08 OnLive minns jag att jag testade och det var kanonbra! Jag testade Onlive på en bärbar datar med endast 256mb RAM och Celeron CPU och jag körde Dirt 2 ett spel som omöjligt skulle ha startat på den burken annars. Det enda som var lite problem med var... 12/08 Haha, nej. Om de inte ens klarar av att streama 1080p från en PS4a till en PC i hemmet så kommer du garanterat inte kunna köra The Last of Us i 1440p. Maxupplösning på deras remoteplay är 720p vid 60 fps. De kan ha uppdaterat till 1080p, men där går der... 12/08 Onlive försökte sig på nånting som det inte ännu finns infrastruktur till, så det är inte så konstigt om det floppade.. 12/08 Jag är helt övertygad om att Sony kommer gå över till att Playstation kommer bli en mjukvara. Dom slipper kostnaderna på R&D för en ny konsol men dom kan fortfarande sälja handkontroller, hörlurar och liknande. Dom stora pengarna kommer ju från licensie... 12/08 Kommer fortfarande vara enorma bekymmer med att dels möta den ständigt ökade bandbredden som behövs för att pusha nästa generations grafik i ännu högre upplösning och ännu högre fps. Sen kommer man alltid ha problem med hur nära stationerna ligger och... 12/08
Skicka en rättelse