I natt lanserades #Forza Horizon 3 till Windows 10. Pc-versionen säljs exklusivt via Windows Store, men i likhet med #Quantum Break har releasen kantats av problem som inte lär förbättra det skamfilade ryktet för #Microsofts nätbutik.

Till att börja med har många, inklusive undertecknad, haft problem att få spelet att överhuvudtaget starta. Det kommer till huvudmenyn, men när själva spelet laddas kraschar det till skrivbordet utan felmeddelanden. Någon officiell lösning finns inte, men via Forza-forumet hittade jag nyss en fungerande lösning – stäng av mikrofonen i sekretessinställningarna för Windows.

Gör så här: gå till "Sekretessinställningar för mikrofon" (tryck Start och skriv det), och bocka ur alternativet "Låt appar använda min mikrofon". That's it.

Det har också rapporterats om problem att ladda hem spelet (nedladdningen avbryts), prestandaproblem, vissa rattar hittas inte, krascher, med mera. Utvecklarna har publicerat en lista på några kända problem, och förhoppningsvis fylls den med lösningar inom kort. Under tiden gör de som har bekymmer klokt i att kolla igenom forumet efter lösningar. Och tipsa gärna i kommentarerna här på FZ om du hittar en lösning.

Jag kommer strax börja testa Forza Horizon 3 på en pc med ett Geforce GTX 1080-grafikkort under huven. Planen är att berätta hur spelet funkar på pc senare i dag.

Forza Horizon 3 släpps officiellt på tisdag, den version som är spelbar i dag är den dyrare Ultimate-utgåvan som alltså ges ett par dagars försprång. Köper du spelet digitalt kan du spela det både på Xbox One och Windows 10 (så kallat Xbox Play Anywhere).