Det kraschar för en del – men FZ har en lösning.

I natt lanserades #Forza Horizon 3 till Windows 10. Pc-versionen säljs exklusivt via Windows Store, men i likhet med #Quantum Break har releasen kantats av problem som inte lär förbättra det skamfilade ryktet för #Microsofts nätbutik.

Till att börja med har många, inklusive undertecknad, haft problem att få spelet att överhuvudtaget starta. Det kommer till huvudmenyn, men när själva spelet laddas kraschar det till skrivbordet utan felmeddelanden. Någon officiell lösning finns inte, men via Forza-forumet hittade jag nyss en fungerande lösning – stäng av mikrofonen i sekretessinställningarna för Windows.

Gör så här: gå till "Sekretessinställningar för mikrofon" (tryck Start och skriv det), och bocka ur alternativet "Låt appar använda min mikrofon". That's it.

Det har också rapporterats om problem att ladda hem spelet (nedladdningen avbryts), prestandaproblem, vissa rattar hittas inte, krascher, med mera. Utvecklarna har publicerat en lista på några kända problem, och förhoppningsvis fylls den med lösningar inom kort. Under tiden gör de som har bekymmer klokt i att kolla igenom forumet efter lösningar. Och tipsa gärna i kommentarerna här på FZ om du hittar en lösning.

Jag kommer strax börja testa Forza Horizon 3 på en pc med ett Geforce GTX 1080-grafikkort under huven. Planen är att berätta hur spelet funkar på pc senare i dag.

Forza Horizon 3 släpps officiellt på tisdag, den version som är spelbar i dag är den dyrare Ultimate-utgåvan som alltså ges ett par dagars försprång. Köper du spelet digitalt kan du spela det både på Xbox One och Windows 10 (så kallat Xbox Play Anywhere).

Efter micktricket har mitt funkat bra. Kul spel och synken mellan xbone och pc är en bra feature. Kör trippelskärm på pcn och slappar lite i soffan med xbonen. Inga krashar över huvudtaget. Wohooo! 24/09 Har inte läst på speciellt mycket, men AppContainer-konceptet är inte nytt, och togs säkerligen fram efter framgångarna som det har haft i iOS och Android, där det främsta syftet är säkerhet, att isolera applikationen från systemet och övriga applikatio... 24/09 spelar ingen roll om spelet skulle vara århundradets spel, köpa ett spel på microsoft live i windows är bara helt enkelt NEJ i protest att deras skit service suger. 24/09 Nä, börjar smått att ångra mig när jag spelat ett tag, då det tyvärr nu känns och ser ut som brainless old times "Test Drive: Unlimited 2" och (random) "Need For Speed". :( Och nu kraschade spelet ur till desktop mitt i ett race... Update: Börjar gilla... 23/09 Standard procedure i dagens vidriga spelmarknad. Får hoppas det kommer ut så man kan pirata det. 23/09 Vill tipsa om "Forza Motorsport 6: Apex", som är gratis på Store, som också är väldigt bra, rolig och supersnyggt. Fast där kör man bara med olika bilar på olika racerbanor. Men det är roligt och otroligt snyggt! Man kan även köpa låsta bilar för tio... 23/09 Windows Store lär bli lika lyckat som GFWL :D 23/09 För mig hjälpte det att bocka ur i "Sekretessinställningar för mikrofon"! Konstigt, på laptopen var mikrofoninställningar "på" men spelet fungerade ändå. Det fungerar med mick både i läget "på" och "av" på laptopen. (Nvidia 840). På min stationära var... 23/09 Varför skiter dom i PC, ska det vara så mycket problem kan dom lika gärna göra det enbart till XBONE!!! 23/09 Microsoft ❤️ 23/09
Skicka en rättelse