Sedan 16 år tillbaka har Porsche varit en ovanlig syn i bilspel som inte tillverkats av #EA. År 2000 slöt EA nämligen ett avtal som gav dem exklusiv rätt att använda den tyska sportbilen i spel, och förutom vissa undantag (exempelvis Porsche-dlc till flera #Forza-spel) har ombyggda varianter från RUF fått fylla tomrummet.

Men snart kan Porsche dyka upp i fler spel. Avtalet har nämligen löpt ut, skriver tyska Gamemaniacs (översatt av Ars Technica), och förhoppningsvis får vi snart se klassiska modeller som 911, 959 och 550 Spyder (den James Dean körde ihjäl sig i) i en mängd racingspel. Så förhoppningsvis får du köra ett gäng klassiska tyska sportbilar i bekräftade eller förmodade spel som #Forza Motorsport 7, #Gran Turismo Sport och #Project Cars 2 utan att behöva vänta flera månader och sen pröjsa 200 kronor extra för dem.

Skicka en rättelse
De kan mycket väl ha betalat EA för att få använda de modellerna. 15/12 Nej, det är inte ett dugg som AMG eller M. Båda två är divisioner/dotterbolag hos respektive bilmärke, ingen tredjepart inblandad alltså. RUF är för Porsche mer som vad Alpina är för BMW. 14/12 Ett gäng Porsche-bilar finns sedan en till tillbaka i Assetto Corsa. Där har två av tre DLC med bara Porsche släppts. 14/12 Ja så kan man också tycka.. men BHP är inte allt. :) Sen ferrari osv .. "uuuh ni får inte visa våran bil bucklig" mm "ingen licens!"..... bah! 14/12 Fast jag tycker det handlar om att det finns massa Porschar, speciellt äldre som man aldrig får spela med och som RUF inte har moddat, även om jag förstår att dom hållit på aslänge. Sedan kanske man vill tweaka och tuna en Porsche från start i något kar... 14/12 Vet inte riktigt om det är något som ska ses som "trist". RUF är ju i princip biffigare varianter av vanliga Porsche-modeller. De är förvisso inte oficiella, men ungefär som att bli besviken på en AMG-variant av Mercedes eller M-variant av BMW :) Ser... 14/12 Det finns ett par undantag, som sagt. Men standard är inga Porschar i annat än EA-spel. 14/12 Ge mig dessa skönheter i Forza Horizon 3 och Dirt Rally. <3 14/12 Hepp, får inte redigera utan att FZ ger mig en 404. Hursomhelst här har ni en länk: http://www.ign.com/faqs/2005/forza-motorsport-full-car-list-627513 14/12 Detta kan ju inte stämma, Forza hade ju både Porsche 959 och 911 utan någon DLC. 14/12