Det kan vara den enda acceptabla ursäkten.

Förra veckan bekräftade slutligen Nintendo att NES Classic Mini slutat tillverkas och många blev därför utan den retroflörtiga konsolen. Men, enligt källor till Eurogamer, ska en SNES Mini släppas senare i år. Det ska också ha varit en bidragande faktor till att NES-varianten inte fick så lång livslängd.

Om källornas uppgifter stämmer ska även denna konsol släppas lagom till julhandeln och bygga på samma koncept sen sist, ett gäng klassiska förinstallerade spel som är redo att startas så snart du kopplat in enheten. De nämnde ingenting om den kanske största nackdelen, att fler spel varken kunde installeras via internet eller minneskort.

@mrpijey: fast då måste man ju låta produkterna finnas för försäljning? 20/04 Du har rätt, jag gjorde en sökning och gick in på någon sida som beskrev produkten men missade detaljen om att det krävs kassetter. 20/04 Förstår faktiskt inte heller Nintendos resonemang, de hade kunnat starta tillverkningen igen och höjt priserna med 20% och ändå lyckats sälja den utan problem, dessutom se till att bundla med förläningskablar eller en billig skitväska med en tillverknin... 20/04 Jag tror inte att detta skulle vara anledningen till att mini nes upphör. Förstår inte hur Nintendo tänker här?! Varför kan inte både mini nes & snes vara aktiva på markanden samtidigt? Detta kanske låter fånigt, men Nintendo kan f-an dra räva i grus!!... 20/04 @Gen: garanterar dig att deras finansiella strategier är långt mycket bättre än något som kommer postas i fz:s kommentarsfält. 19/04 Och båda kan inte existera samtidigt eller? nintendo är ju funtade. 19/04 Retron 5 är ju för att spela fysiska kassetter från flera gamla konsoler, inte för att ladda ner olagliga roms och spela. Visst, du kan modda din Retron 5 till att kunna använda roms, men det är inget som går att göra out-of-the-box... så inget olagligt... 19/04 Hoppas det stämmer jag har verkligen hoppats på en mini SNES! Hoppas de inte gör om samma misstag som med NES, dvs för kort sladd till kontrollern samt man borde kunna ladda ner och köpa spel från estore, ej jätteviktigt men vore bra! Alt att de fyller... 19/04 Jag gillar att fz.se länkar under artikeln till prisjakt och en sak som är olagligt. Jag syftar på, Hyperkin RetroN 5. Nintendo är ju stenhårda att man ej får piratkopiera deras spel och antar att fz är emot piratkopiering men ändå väljer att ha det som... 19/04 Jag förstår inte riktigt logiken med mini versionerna. Nintendo tjänar väl mer pengar på att kopiera filer(VC) än att tillverka en fysisk produkt? Eller räknar dom med att sälja till folk som inte vill ha "nya" Nintendo spel? Aja, Nintendo fans köper... 19/04
Skicka en rättelse