Det som tidigare hette Ruin kallas Blast Out, ser lika kaosroligt ut.

Efter att många projekt tagit betydligt längre tid än beräknat, eller helt enkelt inte släppts alls, har lockelsen med Kickstarter blivit mindre de senaste åren. Trots detta lyckades svenska Tarhead Studios finansiera sin arena brawler via sajten i början av året.

På vägen har spelet bytt namn, från Ruin till Blast Out, något studion förklarar med följande två stycken.

RUiN has gone a long way from its original Sci-Fi aesthetics and with that, the ambience of the game has reached a new, more light-hearted feel. The name of the game lost its purpose making some of you confused what the game was about, not to mention the horrible search engine optimization.

One aspect of the game that has always been present is the knockback mechanic, which the title RUiN never really symbolized. So in addition to being more in line with the cheerful and chaotic style of the game today we also needed a more unique and descriptive name for our game. A title that suggests you

Blast Out är nu släppt på Steam Early Access och var du en av dem som betalade för tidigt tillträde ska nycklarna ha skickats ut för några veckor sedan. Om inte finns det säkert svar på det här.

Tack till Frolle för detta #nyhetstips!
@dummle112: Det är väl dags att jag erkänner att en av utvecklarna är mina kompisar, så jag är inte helt ojävig i frågan. Absolut, jag kan både förstå och även tycker själv att spelen _ser_ lika ut. Men jag kan försäkra dig om att en kopia av Battlerite... 29/09 Med BLC så vare så att det var något norskt företag som kom in med pengar till dom men så fick dom även makt. Då ändrades spelet så mycket att skaparna inte kände igen sin skapelse längre. Då ville dom göra ett nytt liknande spel som är på deras egna... 29/09 @dummle112: Grundidén till spelet har alltid vart densamma, en modern variant av custom-mappen Warlocks, både före och efter namnbytet. Det är inte samma sak som Battlerite. Har du spelat Warlocks någon gång? Alternativt spelat Ruin? Som Blast Out hette... 28/09 Inte exakt samma hjältar men nästintill. 28/09 EEh fast jo. Läs en gång till vad jag skrev. Innan dom bytte namn och ändrade massor så vart det som battlerite. Men nu har dom som sagt gjort om en del så det blir lite mer eget. För innan så var det en kopia. BLC och battlerite är ju samma spel? Det... 28/09 @dummle112: Fast nä, som uber skrev så är det här baserat på spelet customkartan Warlocks till Warcraft 3. Det handlar om att försöka få ut varandra från arenan. Lite som Smash Bros. Men sätt Battlerite jämte Bloodline Champions så har du något som likn... 28/09 @uberpwnage2.0: Warlocks är definitivt huvudinspirationen. Jag har ca 10h nu och det är skitroligt. Allt som gjorde Warlocks bra plus med extra spelmekanik och mycket skönare känsla! 28/09 Mycket riktigt! Innan spelet bytte namn och ändrade massor var det en kopia av battlerite. Googla lite gameplay på Ruin så får du se^^ Det roliga är att både ruin och battlerite-studiosen kommer ifrån skövde. Men tur att dom bytte namn och ändrade lite... 28/09 Ah! Förstår skillnaden, tackar! Då är det väl mest den visuella biten som efterliknar Battlerite, vilket jag inte har några som helst problem med för den delen då jag älskar stilen. :) 27/09 Två helt olika spel. Battlerite handlar om att du ska slå ihjäl dina fiender på en statisk arena med en förvald karaktär som har diverse abilities. I Blast out / Warlock banan på WC3 så väljer du själv vilka abilities du vill kombinera och ha på din kar... 27/09
Skicka en rättelse