Antyder att vi hade fått en annan upplevelse om det varit pc-exklusivt.

Fallout: New Vegas blev inte det spel utvecklarna först hade tänkt sig. Eftersom spelet släpptes till PS3 och Xbox 360 var Bethesdas kodare tvunga att skala bort en hel del saker från den ursprungliga planen, det berättar lead world buildern Scott Evans för Pcgamesn.

“(The game) would have been a lot different if it was PC only. We had a lot of plans early on. Like, ‘Here’s where the water is stored, here’s where the farms are, here’s where the government is centralised’. We had it all planned out - it wasn’t just a bunch of random stuff.

En del saker kom ändå med i spelet, säger Evans, men tillägger att de tvingades skala ner saker.

We could have gone further with that. We had to simplify, so we had less stuff that would bog down the game engine.

Han antyder också att konsolerna sänkte prestandan:

We would have had fewer performance issues. We did break it up a bit, but from my point of view it was a performance-related game and we had to fix things.

Om spelet bara hade utvecklats till pc skulle Mojave-öknen set annorlunda ut, varit indelad i separata zoner och möjligen skulle en stor mur ha omgärdat det hela, säger Everts.

Fallout: New Vegas släpptes till pc, Xbox 360 och PS3 hösten 2010. Det utvecklades av Obsidian och hade, inte helt otippat, en mängd buggar och prestandaproblem. PS3-versionen kunde få närmast ospelbar framerate i takt med att save-filerna växte i storlek eller dlc installerades. Se här:

"håller med" spelar ingen roll. Det är iallafall ett spel. Jag tycker t.ex inte att Counterstrike är ett spel, men det är det ju rent tekniskt. 06/10 @monsterbenke: Gtx 980 är mid range som bäst idag. Skulle inte kalla något under gtx 1700 high end. 95% av alla har längre än 3,7ghz cpu. Knappt 5% av spelarna har grafikkort med 8gb vram. Inte ens 1% sitter på 4K upplösning! Så visst om en utvecklare... 06/10 massan har inte alls low end, har du kollat steams statistik :) hälften+ av alla gamers har ganska bra grejer. minst hälften sitter på motsvarande quadcore, 16gb ram, ssd och Minst nvidia 980gtx och uppåt. steam har såna stats officiella tex ;) 06/10 kan man spela det (interagera?) så är det ett spel. 06/10 Ja tittar man på många stora PC exklusiva titlar så görs dom för det stora massan och då är det just enkla laptops eller low end PCs. Det handlar om att nå ut till så många PC spelare som möjligt för att få sålt så mycket som möjligt. Valve och Blizzard... 05/10 ingen nyhet och detta har hänt med alla crossplatform spel där pc är första ingångspunkten. Den som säger annat kan ju inbilla sig något annat roligt nog är ju konsolportar alltid bra ifrån pc men konsol till pc där har vi ju rena rama sörjan dock med... 05/10 Vad är definitionen då? 05/10 Nej, det är inte som konst. Det är extremt enkelt att definiera vad som är ett spel. 05/10 för att hela industrin hänger på att alla jobbar ihop, om Jag är den som betalar allt och gör deras livsval möjliga så är det Mig spelen ska göras för. och Jag vill ha bra grafik och bra spel :) ungefär som alla andra i världen. vill ha det jag betalar... 05/10 Nej, jag trodde inte det. Det råkar vara ett ämne jag själv funderat en hel del över då frågan återkommer lite titt som tätt. (bl.a. i samband med Telltales produktioner samt "walking simulators" som "Firewatch") Vilket har fått mig att grunna på hur... 05/10
Skicka en rättelse