Bara förbokade konsoler krängdes hos de stora kedjorna.

Japan och Xbox har aldrig funkat, så det fanns skäl att höja på ögonbrynen när Xbox One X sålde slut på många platser i landet förra veckan. Hade vinden vänt? Blir Xbox One X "big in Japan"?

Sakta i backarna. Game Watch Impress (via Kotaku) säger att hyllorna blev tomma enbart på grund av att de stora elektronikkedjorna inte ville sälja konsolen i butiken på releasedagen. De enda konsolerna som såldes var förhandsbokade – och därför var Xbox One X "slutsåld".

Famitsu (åter via Kotaku) har nu siffror på hur många X-maskiner som såldes under premiärveckan: 1 639 enheter. PS Vita sålde närmare dubbelt så många exemplar medan Switch krängdes i närmare 85 000 ex (!) förra veckan i Japan. Xbox One S sålde å andra sidan i 49 exemplar (ouch!) men det var faktiskt fler än antalet köpta Wii U-enheter (32 stycken).

Bildkälla: think0

Xbox har ganska låg marknadsandel i asien överlag. Senast jag var i Hong Kong och SIngapore så upplevde jag att det var Ps4 som dominerande. Vet inte hur det ser ut i Korea dock. Sen vet jag inte hur spelen ser ut för Xbox, det måste översättas till jap... 18/11 När jag var där på semester i 7 dagar så hände det ändå att folk inte satte sig brevid en på tunnelbanan, Vi blev nekade på både bar och en resturang. Dom gör det dock snyggt. Dom är trevligt otrevliga. 18/11 Att bli kallad för Gaijin är inte direkt en komplimang. Det finns många anektoder även om motsatta situationer, personer ifrån Europa som blvit tvugna att sätta sig längst bak i bussen så japanerna inte behöver gå förbi dig och den typen av händelser.... 17/11 Personliga anekdoter är generellt sett inte så värdefulla. In 2005, a United Nations special rapporteur on racism and xenophobia expressed concerns about deep and profound racism in Japan and insufficient government recognition of the problem. Comment... 17/11 Det var inte riktigt så jag uppfattade filmen när jag såg den. Hon blir helt utstött på kontoret eftersom hon inte kommer från Japan, hon är anställd som chef men får stå och vända papper vid kopiatorn. Sedan får hon även skura toaletterna. Den bygger... 17/11 Förstår inte riktigt hur den filmen skulle styrka ditt påstående. I synopsen nämner de t.o.m. att hon inte passar in i det japanska samhället på.g.a. att hon inte kan förstå deras kulturella normer. Detta påvisar bara att hon inte har kunnat integrera... 17/11 Låter helt underbart meed ett land där man kan skriva sådant utan att dra igång rasistiska svallvågor där en enorm majoritet människor pekas ut p g a vad en liten klick gör, tänk om vi hade det så här. 17/11 Jag har bott och arbetat i Japan i 10 år. Kan säga av egen erfarenhet att de inte är de minsta rasistiska. Har du bott där eller är filmen du länkade till enda källan till ditt påstående? De säger, till skillnad från svenskar och andra europeer, precis... 17/11 Vilket skitsnack, du fattar väl att en bok om en isolerad händelse inte reflekterar ett helt samhälle. Däremot finns naturligtvis människor med fördomar, som tex. du själv, i precis hela världen (Inklusive Japan)...För det är väl inte så att du själv... 17/11 Kommer bara att tänka på "Whitu piggu, go home" https://www.youtube.com/watch?v=e4vNEi3NYyM 17/11
Skicka en rättelse