Från skaparna av The Vanishing of Ethan Carter.

Det vräkte ut en ordentlig drös med speltrailers under gårdagens Game Awards. En av de absolut coolaste var The Astronauts snuskigt läckra Witchfire.

Till en början påminner miljön väldigt mycket om mysteriespelet The Vanishing of Ethan Carter, men allt eftersom du närmar dig vad som ser ut som en stor sköldpadda byter trailern plötsligt ton.

Huvudet är en döskalle och spelaren drar fram ett hagelgevär. Därefter blir vi blir informerade att även utvecklarna av Painkiller och Bulletstorm har varit med i skapandet. Resultatet verkar inte vara något annat än ett magnifikt förstapersons-spel i en Dark Souls-esk värld kombinerat med Quake.

Mer information än det får vi inte, men du kan säkert plocka upp en hel del på utvecklarnas blogg när de känner sig mogna nog.

Liknar Painkiller ganska rejält faktiskt. Minus demoner och mer spoopy skellies. ;) 11/12 @Sisyr: Haha! Sorry, var lite slö i huvudet. Tack för förklaringen ändå. 10/12 Alltså TVoEC är en förkortning av Ethan Carter-spelet... :P Pallade inte skriva ut hela namnet. 10/12 Ok, De verkade ha använt TVoEC i Ethan Carter också. Förstår då att de förmodligen bara har byggt vidare på tekniken. Kan vara en förklaring. Intressant. 10/12 Att det ser påkostat ut beror ju främst på tekniken som används, även om man väl får lov att anta att de förfinat den. TVoEC ser ju även det, rent grafikmässigt sett, påkostat ut. Jag kommer inte ihåg namnet på tekniken, men i korta drag går den ut på... 10/12 Sköldpadda? Det är väl en snigel? (Detta inlägg sponsrades av Institutet för obetydliga detaljer) 10/12 Tack för ett svar som ger en bättre bild. Tycker Witchfire ser ganska påkostat ut (annars så har de gjort ett bra jobb). Tack för att du hjälpte mig med mina frågetecken gällande The Astronauts. The Vanishing of Ethan Carter kanske har sålt mer än vad... 09/12 började nästan sjunga på tina turner låten " we don´t need another shoooooooter..." 09/12 @Maysay: Witchfire är knappast en "jättestor produktion", och ingen har väl heller påstått annat. People Can Fly är heller inte inblandade i produktionen. Däremot är The Astronauts grundare samma personer som tidigare drev People Can Fly (innan de hoppa... 09/12 @Devan: Detta kan jag förstå. Såg att People can fly (Fortnite) var inblandade också. Alltså borde det vara Epic Games som har betalat hela kalaset. Då kan jag förstå en högre budget. Tror fortfarande inte att The Astronauts själva skulle klara produkti... 09/12
Skicka en rättelse