Switchens debutår fortsätter imponera.

Rekord är till för att slås, och nu har Switch klått ett nästan 18 år gammalt sådant. Under sitt första levnadsår i Japan (4 mars till 31 december) sålde Playstation 2 oerhörda 3 016 662 enheter i Japan. Den skulle senare bli bästsäljande konsolen i världen genom alla tider med 155 miljoner.

Senast vi kollade läget med Switch i öst (för några dagar sedan) var den uppe i 2 988 399 och spåddes snart gå om Wii U:s 3,32 miljoner. Till de siffrorna lägger vi på ytterligare december-statistik och vips landar vi på 3 258 083 sålda konsoler, enligt Media Creates (via IGN).

Inte riktigt ikapp Wii U, däremot ikapp och förbi PS2:ans första levnadsår i Japan.

Jämförelsen med PS2 blir extra rättvis då denna släpptes 4 mars 2000 och Switch nådde konsumenterna den 3 mars i år. Extra anmärkningsvärd är decemberstatistiken för Switch: mäktiga 844 243, och då är ännu inte hela månaden sammanställd.

Nu är ju de här succésiffrorna definitivt inte detsamma som att Switch kommer sälja i 155 miljoner ex, men en sak kan vi i alla fall slå fast: Japan gillar Switch.

Tack Wccftech för diagrammet

Själv har jag lite svårt att se kopplingen till vad artikeln handlar om och vad ni egentligen vill prata om? 01/01 @Hipshot: Att svenskar är idioter när det kommer till lyxkonsumtion är väl ingen nyhet när vi är det högst belånade folket i världen. Skillnaden är att vi inte försöker dölja det med avancerade metoder på både internationellt och internationellt plan.... 31/12 Varför pratar ni om fattigdom i japan, har det något med detta att göra? Vi pratar ju inte om fattiga i Sverige när det kommer till försäljningsrekord? 31/12 Japanerna själva måste vara rätt grymt hjärntvättade när det kommer till sitt eget land, speciellt om man läser att folk var förvånade över fattigdomen. Jag har varit där på semester i antal veckor och kunde rätt tidigt se att skenet bedrar och mycket... 31/12 Det är minsann imponerande!!! sett till att Japans befolkning ser ut som en upp och nervänd triangel - betydligt fler pensionärer än unga och ännu färre barn till detta. Är det pensionärerna som köper var sina Switch eller får varenda litet barn sin egn... 30/12 @Star Lord: Artikeln handlar ju om att Switch är den snabbast säljande konsolen någonsin i Japan, innan var det ps2, alltså petas ps2 ner till 2a plats. Det är inget konstigt med den rubriken. 30/12 Fast det beror väl på vad man gillar för spel eller? 30/12 Inte imponerad, snarare förvånad att folk betalar överpris för sämsta konsollen med sämsta utbudet. Känns som det skrivs hur bra den säljer lite väl ofta. När den går om PS4 blir jag impad, fattas bara ca 50 miljoner till så... Vore kul med lite färska... 30/12 @xverminator: Det är ju inte bara i Japan som Switch imponerar, det är ju i alla regioner. Den har bl.a sålt mer än ps4 i USA under alla månader i förutom november då Sony sänkte priset dramatiskt, annars har den konstant sålt mer varje månad sen mars.... 30/12 #iamverysmart 30/12
Skicka en rättelse