Exekutiva producenten ger oss sitt ord.

Vi vet ännu plågsamt lite om Netflix-tolkningen av Andrzej Sapkowskis bokserie The Witcher (också, eh, "hyfsat" känd som en synnerligen fantastisk speltrilogi).

För ett litet tag sedan stod det klart att Lauren Schmidt Hissrich, känd för Marvel-serierna Daredevil och Defenders, blir såväl showrunner som exekutiv producent. Efter nyheten har förstås Schmidt Hissrich fått ta emot fråga efter fråga om serien, och nu passar hon på att klargöra hur tidigt i processen hon och teamet faktiskt befinner sig. Spoiler: jättetidigt.

So many questions about The Witcher so here’s what I can say: in TV time, it’s really early. There’s a long path ahead of casting and locations and world-building. Right now, it’s me, the books, lots of great and knowledgeable partners, and my well-loved computer. We’re doing it.

En del fans är taggade, andra är oroliga. Ett Witcher-fan uttrycker sin ängslan över att tv-serien kommer tona ner den mörka och hårda medeltida settingen; "Det är ingen solig fantasyvärld där alla är glada". Han får definitivt medhåll av Schmidt Hissrich och hon lovar:

@marcus8958: Hahaha bra poäng men vill dock påpeka den distinkta skillnaden att i Uwe Boll fallet är det samma pajas som gör filmerna, i det här är det inte samma som gjort de tidigare serierna/filmerna samt har Netflix i ryggen som både lär innebära... 03/01 @grollo_92: Som med Owe Boll. Nästa film lär dra in fler Oscar än Titanic om han nu förutsätter göra film. 03/01 @aholman: Bra pessimism där kompis. Vet ej varför två asdåliga försök skulle göra även denna asdålig? Om något borde de två försöken sporra och varna skaparen denna gång att inte göra samma misstag då med facit i hand hur dålig kritik de fick. 03/01 Jag väljer att vara optimistisk till det här. Jag tror att det kan bli riktigt bra! Så länge det inte är något PG12-skit inblandat så finns det hopp. Börjar bli allergisk mot all snuttifiering av allt hela tiden. 03/01 Jag är optimist! Jag hoppas och tror att det kommer bli riktigt bra! Men tyvärr har jag ofta fel i min optimism... 03/01 Har någon tv-spels adaption blivit riktigt bra? Assassins Creed var väl okej, nya Tomb Raider känns så där, risk att det blir en crowdpleaser. Kanske det är samma problem med böcker -> film, böckerna är oftast så otroligt mer detaljerade och rika så att... 03/01 Så efter två asdåliga serier kommer denna bli bra. Inte en chans 03/01 @Ti994a-C64-Amiga-PC har jag förstått dig rätt? Du vill att en Witcher serie ska vara MINDRE dystopisk/fatalistisk än GoT? Om det är något som spelen fångat från böckerna så är det hur hemsk världen är och att Sapkowskis värld är fatalistisk. SPOILER... 03/01 Adaption (https://sv.wikipedia.org/wiki/Adaption) är nog det bästa uttrycket. 03/01 @grollo_92: ok där ser man. Vad säger man när man översätter från ett annat medium då? 03/01
Skicka en rättelse