Blir i så fall sjunde formatet för Blizzards klickiga actionrollspel.

Förra veckan retades Blizzard på Twitter, och de flesta tolkade det som att Diablo i någon form var på väg till Switch. Men istället för att hälla bensin på elden tog Blizzard till en hink isvatten och dementerade ryktet: "I nuläget har vi inga planer på att utannonsera Diablo till Switch."

Det var då det. Enligt källor till Eurogamer är ett Diablo under utveckling till Switch, och föga förvånande ska det röra sig om Diablo III. De här källorna kan dock varken bekräfta eller dementera att porten kommer med Reaper of Souls och Rise of the Necromancer.

Diablo III (recension) släpptes ursprungligen till pc och Mac 2012. Året därpå nådde det Playstation 3 och Xbox 360, och ytterligare ett år senare dessa konsolers arvtagare. Switch skulle i så fall bli sjunde formatet för spelet – om det nu visar sig att ryktet stämmer.

Vilket var senaste Blizzard-spelet på en nintendokonsol? Var det den förvånande imponerande N64-portningen av Starcraft? 07/03 VIlka fler spel har du spelat 8000h? 07/03 Switch ser bättre o bättre ut, få spel har jag spelat i över 8000timmar, Diablo 3 är ett av dem. Ett spel väl värt varenda krona, så mycket bättre än vissa spel man köper för 600-700spänn o klarar av på en helg för att aldrig mer spela igen. 07/03 Ja D3 kommer nog inte till Switchen enligt dom själva iaf. Och man ska nog aldrig förvänta sig att en 1 år ny konsol mättar alla ens behov om man är en riktig gamer. Ha alltid 2 eller flera konsoler och räcker inte det. Så spela också på PC padda och... 07/03 Jepp Switch sålde bättre än xb1 och ps4 under sitt första år. Det finns naturligtvis många bra spel men nu pratar jag om stora titlar som den breda massan känner till. Det är ju ett par Nintendotitlar på g. Men jag tycker det har varit väldigt många ret... 06/03 Fast är det inte så att för perioden som switch varit ute så har det sålt bättre än vad xbox1 och ps4 gjorde under samma längd? Dessutom finns det mycket fler bra spel än dom du nämner. Finns många mindre spel för 100-250 kr som är roliga. Kvalitet fram... 06/03 Kan inte tänka mig att det hade varit kul att lira på switch, måste vara oerhört begränsat. 06/03 Har utvecklarna inte redan nekat att det är sant? 06/03 Med risk för att låta negativ, men det känns som det lanseras fler retro-titlar till Switch än nya! Känns som de flesta större 3:e partstillverkare av spel undviker Switch. Det har gått ett år nu och det enda av vikt som finns är Mario Odyssey, samt Zel... 06/03 D3 på switchen hade vart riktigt coolt å allt annat än RoS och Necro-pack hade vart flopp om det inte innehåller det. Däremot så hade det ju pratats om att BLizzard har sökt folk till ett "nytt" Diablo. Alla hoppas vi ju på ett Diablo 4 men tyvärr kan... 06/03
Skicka en rättelse