Wii U må ha sålt uselt, men det hindrade inte Nintendo från att i vanlig ordning släppa ett par utmärkta spel. Och med en Switch som på kort tid sålt 50 procent bättre (knappt 20 miljoner, mot 13 miljoner sålda Wii U totalt) förstår man att Nintendo gärna återlanserar en del spel.

Det har man gjort med t.ex. Mario Kart 8 och Donkey Kong Country, och nu ryktas också New Super Mario Bros U vara på väg till Switch.

Ryktena kommer från källor med kopplingar till Nintendo of Europe och stärks av andra källor, skriver en Neil Robertson för Comic Book. Robertson har tidigare rapporterat om Nintendo-relaterade rykten. Flera källor menar att titeln (eller arbetsnamnet) är Super Mario Bros U Deluxe och att det innehåller originalspelet samt expansionen New Super Luigi U-tillägget. Det cirkulerar också uppgifter om ytterligare, ej närmare preciserat innehåll. Det kan bli fråga om release i år, menar vissa källor.

Uppgifterna har såvitt känt inte kommenteras av Nintendo, och är följaktligen att betrakta som rykten.

New Super Mario Bros U fick ett med Nintendo-mått mätt "svagt" mottagande (3 av 5 av FZ:s recensent). Men med 5,7 miljoner sålda ex är det ett av de mest framgångsrika Wii U-spelen.

Även Blizzard är på gång med ett Switch-spel. Häromdagen stod det klart att Diablo III kommer till Nintendos konsol, närmare bestämt innan året är slut.