Det viskas om nyversion av gammalt C&C när serien fyller 25 år.

EA avtäckte Command & Conquer: Rivals i somras. Mottagandet blev dock inte det varmaste, men å andra sidan exakt vad man kan vänta sig när det görs mobilspel av en klassisk pc-serie.

Kritiken har inte undgått EA, och man hintar nu om planer på att återuppväcka den gamla serien på pc. C&C-veteranen/producenten Jim Vessella skriver på Reddit att man hört och lyssnar fansens önskemål om en återgång till pc. Bollen är i rullning för att göra ett remastrat Command & Conquer. Spelserien blir 25 år gammal år 2020, och det lutar åt att det släpps något då.

Following the reveal of Rivals, we heard you loud and clear: the Command & Conquer community also wants to see the franchise return to PC. And as a fan of C&C for over 20 years, I couldn’t agree more. With that in mind we’ve been exploring some exciting ideas regarding remastering the classic PC games, and already have the ball rolling on our first effort to celebrate the upcoming 25th Year Anniversary.

Vessella säger att man kommer börja ta in fansens önskemål på flera sätt de närmsta veckorna. Inga konkreta besked om hur nu, men vi lär för veta mer inom kort.

Vilket Command & Conquer vill du helst se remastrat?

Seriöst har du inte spelat alla c&c spelen? Efter c&c 4 twillight så försvann all tiberiumet.. och nod gick in i portalen som man räddade i c&c 3 kane's wrath eller om det var i c&c 3 tiberium wars.. det jag vill är att EA gör en 5a där scrin kommer til... 15/10 C&C & Ra såklart. 15/10 C&C Glömmer man ju inte, tror det var 1995 det såg ljuset GDI VS NOD. Spelade som en tok. Något jag älskade med just detta spelet med första gången jag verkligen älskade musiken i ett spel annars gick man mycket på gfx mm 3dfx började se dagens ljus osv... 13/10 Kan hålla med dig till viss del, men tänker oxå att det kan vara skoj att se ett sådant här kult lir få lite ny färg på sig, men önskar samtidigt som du säger att dom kan fortsätta utveckla serien med ny snaskiga grejer och content. Ha en trevlig helg.... 13/10 Omg yes! Önskat ett c&c 1995 fast med lika flashig grafik som c&c 3 tiberiun wars. Och om dem skulle få till häftiga kartor som kör både klassiska natur Maps o lite mer high detail stadsbanor. OCH att flygenheter har samma sköna styrning som i c&c gener... 13/10 Varför utveckla nya spel i en genre som behöver nya spel och innovation, när man kan sälja spel enbart baserat på nostalgi? Bara titta i tråden här så ser du hur hajpade folk är över att spela ett 100år gammalt spel.. 12/10 Jag tror att jag upptäckte Warcraft, Warcraft II, Dune II och Command & Conquer samtidigt. Jag är inte mycket för att slänga pengar på remasters, men får jag ett nytt C&C med cheesy FMV så blir det pengaregn! 12/10 Red Alert, köper det jag igen. For king and country ! 12/10 Gör en remake istället för en remaster. Eller ännu hellre ett helt nytt spel! Tänk ett command and conquer där detalj nivån är som dagens bästa. Efter ett par strids fordon kört förbi skall lervällingen vara ett faktum. Skjuter man på en tanks så får... 12/10 Kommer det en ny fläskig version av C&C: Generals så svimmar jag! China will grow larger! 12/10
Skicka en rättelse