Men är större alltid bättre?

Vad kan väl passa bättre såhär en timme efter lunchen, när man vill fly från tradiga arbetsuppgifter ett par minuter, än en kort med informativ film om olika spelkartors storlek? I klippet ovan jämförs flera storspel från senare år som (delvis) marknadsförts med sina imponerande sandlådor.

Men vilket spel kan stoltsera med den största kartan? Svaret hittas ovan! Färska favoriter som Marvel's Spider-Man och Red Dead Redemption 2 går upp mot gamla favoriter och svenska "more is more"-titlar från Avalanche Studios.

Vilken är din favoritkarta? Och är större alltid bättre?

Skicka en rättelse
För att inte nämna de självklara som alla redan vet är grymma så får jag säga att en av mina absoluta favoritvärldar är den de byggde upp i det massivt underskattade Mafia 3. 30/12 Den är ju det, jag och en polare arbetar oss igenom spelet bit för bit, än så har vi kört tillsammans i 54 timmar och har ännu 2-3 hela områden kvar att göra allt i. (Gjorde nyligen uppdraget där man stöter på en Predator, var ett välkommet annorlunda... 30/12 Jag har alltid hävdat att storleken inte har någon betydelse. Frugan håller inte med. 30/12 Wow är ju flera kartor, du kan inte besöka alla delar genom att bara springa dit. Det kan du göra i alla spel som är med här. 30/12 Den är sjukt stor och det märkte jag redan när jag spelade det. Kan vara bland dom bästa spelen jag spelat med. 30/12 Odyssey tycker jag personligen är för stort och för upprepande. Red dead 2 är perfekt och finns inte 10000 ploppar på skärmen som man kan göra. Utan där händer ju sakerna av sig själva då man rider fram. Spider-Man är också lämplig men alltså den känns... 30/12 Ju större karta (Open-World) du gör, ju svårare blir det att skapa den fylld med liv eftersom det kräver mer tid, fler resurser, fler tester, mer pengar, osv. En större karta kan med andra ord kännas mer tom och mindre av en riktig värld än vad en mindr... 30/12 No Man's Sky? 29/12 @eddie the eagle: För mycket guld är bara smaklöst. 29/12 Fast det funkar åt båda hållen, en stor hög med guld är bättre än en liten :D 29/12