Har kriget om spelplattformarna redan kommit till tidsexklusiv ammunition?

Gårdagens nyhet om att Metro Exodus släpps primärt på Epic Store fick stora reaktioner, trots att förhandsbokningar på Steam ska uppfyllas och att även framtida digitalt extramaterial ska finnas tillgängligt för ägarna. I ett pressmeddelande senare på kvällen avslöjades också att exklusiviteten inte var permanent, Metro Exodus kommer att saluföras på Steam tolv månader efter premiären.

Tidsexklusiva släpp har länge varit ammunition när konsolplattformarna kivats med varandra. Frågan är hur effektiva sådana knep är, hur stor dragningskraften är att få tag i ett spel så tidigt som möjligt.

Diskutera i små grupper.

Tack till Mutumba för detta #nyhetstips!
@powerbuoy: Nu är ju själva webbgränsnittet inte det bästa, men inte heller det primära gränssnittet du använder tjänsten med. Det är ju desktop-versionen som du spelar spelen via, laddar ned moddar osv. Steam har funktioner som är mycket bättre än någo... 30/01 Helt rätt. Vi ska jämföra en butik lanserad i 2018 med en som lanserades 2003. Innan smartphones ens existerade (för att sätta tiden i perspektiv). Det är så man jämför tjänster och produkter med varandra. Vill att du kommer ihåg ditt resonemang när du... 30/01 Mm om man nu gillar att ha massa fluff så kan jag förstå att man inte vill överge steam. Själv köper jag spelen och spelar dom. Många punkter kan man ju lösa med en webbläsare eller så finns de inbyggda i grafikdrivrutinerna. Tror dock funktionerna komm... 30/01 Det är fullt möjligt, men samtidigt inte helt säkert. Och det är säkert fullt möjligt att Metros utgivare har en ännu bättre deal med Epic. Sen så skall man inte glömma att Steam sänkte sina avgifter några få dagar innan Epic tillkännagav sin Launcher.... 29/01 Om ni ska jämföra Steam med Epic så får de bli på lika villkor. Ge det några år vilket Steam behövde för att ens anses värt för att installera på en dator. Steam var bokstavligen skit i 4+ år. 29/01 Steam har ändrat sin revenue split så metro skulle förmodligen säljas för 20%. "That will remain the case for the first $10 million in sales a game maker or publisher earns. For all sales between $10 million and $50 million, the split goes to 25 percent... 29/01 Förstår inte klagomålet att andra butiker än Steam erbjuder mindre funktionalitet. Så länge jag kan köpa och sen spela spelet är jag nöjd. De tusen andra valen på Steam stör mig bara. Steam har blivit en föråldrad behemoth vid det här laget, och som web... 29/01 Ja, du använde helt klart upp pappapoängen där ;) 29/01 Man kan lugnt säga att Steam har lyckats bra att hålla sina kunder fast i sin plattform. Well played. 29/01 Hann köpa Metro Exodus till Steam igår kväll som tur var efter ett tips från en Steam vän. Epic launchern tänker jag inte installera. Hade tyvärr piratat spelet om jag inte hunnit på Steam plattformen. Vill helst inte göra sånt efter att jag kom in och... 29/01
Skicka en rättelse