Xbox One gör en pc.

Paradox Interactive har smittats av Microsofts iver att sudda ut gränsen mellan spelande på pc och konsol, detta genom att tillåta moddar på Xbox One. Det berättar Microsoft.

Via Paradox Mods kan Xbox One-spelare ta del av moddar skapade på och för pc. Först ut är Surviving Mars, till vilket det finns ett par moddar. Andra aktuella spel är bland annat Cities Skylines och Stellaris.

Paradox har byggt ett enkelt system för att aktivera moddar på krysslådan. I Surviving Mars går du till menyn "Mod Manager", loggar in med ett Paradox-konto och bläddrar runt bland tillgängliga modifikationer.

Tack till Mortaigne för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Stellaris och Surviving Mars behöver du fler? :) Samma här. Spelar bara exclusiva spel på ps4an. De mesta spelas på PC och Xboxet har tagit över mycket av det med. Mycket trevlig konsol 22/02 Det vore trevligt om det här samarbetet ledde till fler Paradox-spel på Xbox också, man vet ju aldrig. 21/02 Det handlar bara om en önskan att det hade varit coolt om de hade kunnat skapa lite material själva oberoende av om det egentligen är möjligt eller ej :) 21/02 De flesta Paradox spel går ju inte spela på Konsol ännu dock, så kanske bättre att de fokuserar på att de går att spela deras spel på konsol först innan man tycker det är synd att det inte går att modda deras spel på Konsol? ;) 21/02 Jo och precis som jag skrev så tycker jag det är synd ;) 21/02 Jo, men nu rörde sig nyheten väl till att börja med om Paradox spel. Där är det notepad++ eller liknande texteditor som gäller ;) 21/02 Fråga Sony. Dom har ju en historik kring just att vara svåra när det kommer till användarskapade moddar. Minns stöket kring moddar till Skyrim och Fallout 4. bl.a. :| Därför jag personligen bara kör exklusiva spel på PS och resten på Xbox (mera öppet... 21/02 Jo om man ska se till hur det är i grunden är det så men vissa spel har bra verktyg som hjälper alla icke-kodare på vägen. Wargroove är väl ett väldigt bra exempel tycker jag. 21/02 https://cdn02.nintendo-europe.com/media/images/10_share_images/games_15/wiiu_14/SI_WiiU_SuperMarioMaker_v01_image1600w.jpg https://i.ytimg.com/vi/4j8Wp-sx5K0/maxresdefault.jpg 21/02 Att modda spel är väl till 95% att redigera eller skapa textfiler, bilder eller 3dmodeller. Varför skulle någon vilja göra detta på en konsol? :) ( jag vet att man kan koppla in mus och tangentbord till konsol men jag ser fortfarande inte hur det är en... 21/02