Förra sommaren var fruktansvärt het, men den blev ännu lite hetare tack vare varma Octopath Traveler till Switch. Nu bekräftar Square Enix prequel-spelet Octopath Traveler: Tairiku no Haisha (Conquerors of the Continent), som inte kommer till Switch – utan blir mobilexklusivt.

Äventyret äger rum några år innan moderspelet, och free-to-play-upplägget låter anpassat efter mobil. Vågar vi gissa på att man får spela en stund och sedan vänta på någon energi som laddas upp? Eller öppna plånboken? Vem vet. Vi vet inte ens om det släpps här, men vi ska kunna välja mellan tre hjältar och idka strider där du kontrollerar upp till åtta. (Tack, Gematsu.)

Det om det, för samtidigt surras det om en konsoluppföljare. Officiella Twitter-kontot säger:

Everyone waiting for a new game on console, we’re sorry, but production will take a little while longer, so in the meantime, we hope you can enjoy the smartphone game!

Octopath Traveler till Switch har mina varma rekommendationer. Visst, det har en och annan skavank men som jag sa i recensionen är det värt att ta sig genom detta för allt som är bra.

Det krävs en del för att svälja det här men då Octopath har sådana oerhörda styrkor – HD-2D:n, magiskt soundtrack, turordningseufori – är detta något jag tvingas förlika mig med. Jag ser berättelsen som en antologi och att Cyrus, Primrose, och de andra råkar resa och strida tillsammans tvingar jag mig att acceptera. Det går – för att det är värt det.