Mobilspelet äger rum några år innan Switch-spelet.

Förra sommaren var fruktansvärt het, men den blev ännu lite hetare tack vare varma Octopath Traveler till Switch. Nu bekräftar Square Enix prequel-spelet Octopath Traveler: Tairiku no Haisha (Conquerors of the Continent), som inte kommer till Switch – utan blir mobilexklusivt.

Äventyret äger rum några år innan moderspelet, och free-to-play-upplägget låter anpassat efter mobil. Vågar vi gissa på att man får spela en stund och sedan vänta på någon energi som laddas upp? Eller öppna plånboken? Vem vet. Vi vet inte ens om det släpps här, men vi ska kunna välja mellan tre hjältar och idka strider där du kontrollerar upp till åtta. (Tack, Gematsu.)

Det om det, för samtidigt surras det om en konsoluppföljare. Officiella Twitter-kontot säger:

Everyone waiting for a new game on console, we’re sorry, but production will take a little while longer, so in the meantime, we hope you can enjoy the smartphone game!

Octopath Traveler till Switch har mina varma rekommendationer. Visst, det har en och annan skavank men som jag sa i recensionen är det värt att ta sig genom detta för allt som är bra.

Det krävs en del för att svälja det här men då Octopath har sådana oerhörda styrkor – HD-2D:n, magiskt soundtrack, turordningseufori – är detta något jag tvingas förlika mig med. Jag ser berättelsen som en antologi och att Cyrus, Primrose, och de andra råkar resa och strida tillsammans tvingar jag mig att acceptera. Det går – för att det är värt det.

Tycker att ”the true” final boss och handlingen kring hen knyter ihop spelet på ett alldeles utmärkt sätt. Men tror tyvärr att alldeles för få spelare låser upp (och besegrar) hen med tanke på att svårighetsgraden går upp x tio. 10/03 Mm precis det som spelet fått kritik för och som gör att jag har problem att spela spelet. I de flesta spel av den här typen så får har man oftast en gemensam story om varför de reser med varandra samt att de ofta diskuterar vad som händer med dem mella... 10/03 Jo de berättade det i samband med att de annonserade mobiltiteln. 10/03 Har själv lagt Octopath Traveler på is efter att jag upptäckte att handlingen inte fortsätter efter chapter 4. Vilket är lite synd, väntade mig en main story efter alla karaktärer gjort upp med sina individuella handlingar. Hade varit intressant att se... 10/03 Hoppas du gillar det! 09/03 Jag skippar demot men beställde hela spelet tidigare idag. Ska bli kul att spela igenom det :) 09/03 Är det säkert att det är en uppföljare till Octopath Traveler de jobbar på? Jag trodde det ryktades om en uppföljare till Bravely-serien. 09/03 Håller nog Breath of the wild högst, men det är så jämnt att det nästan är från dag till dag. Det är småsaker kring storyn som hindrar OT från att vara perfekt, men gameplay, grafik och musik är riktigt nära. Ge det en chans till. Välj ”rätt” huvudkarak... 09/03 Jag kände mig otålig när jag spelade demot så gav nog inte det rättvisa. Påminde mig en del om FF6 som är ett av mina favoritspel, så får nog ta och ge demot en chans till :) Kul att du gillar det så mycket! Vilket spel håller du som bäst till konsolen? 08/03 Om du blev besviken på demot vet jag inte om du ska köpa det om jag ska vara ärlig. Själv tycker jag att det är konsolens näst bästa spel och ett av de bästa spel jag spelat genom alla tider. Spenderade 109 timmar med min första genomspelning och ser... 08/03
Skicka en rättelse