Spana in digitalt Notre Dame.

Som alla garanterat läst eller hört drabbade en stor brand den berömda katedralen Notre Dam tidigare i veckan. I slutänden gick mycket av byggnaden att rädda tillsammans med en uppsjö ovärdeliga kulturskatter, men trots det är resultatet stora skador som kommer ta åratal att reparera – i den mån det ens går.

Som en del av efterspelet passar Ubisoft på att ge bort Assassin's Creed Unity gratis via egna tjänsten Uplay. Titeln utspelar sig i just Paris, och har en väldigt detaljerad digital version av Notre Dame. Faktum är att det till och med talas om att spelversionen kommer vara till hjälp vid den kommande återuppbyggnaden.

Efter den förödande branden i Notre Dame vill Ubisoft ge alla spelare chansen att uppleva katedralens storslagna skönhet genom Assassin's Creed Unity på PC.

Assassin's Creed Unity är gratis från den 17 till den 25 april. Spelet plockas hem via Ubisofts webbplats och klienten Uplay.

Skicka en rättelse
Som i de flesta Assassin's Creed, är hela staden öppen. Du kan knalla dit när du vill, om jag minns rätt. 23/04 Så hur långt måste jag spela innan jag kan ta mig till Notre Dame? 20/04 @Wookiee: Tja, en nihilist behöver inte vara totalt känslolös. (Jag själv är mer för Heideggers tolkningar av nihilism än ex. Nietzsches.) Att se varierande typer av misslyckanden (som är högst subjektiva i sin natur, baserat på förväntningar och förhop... 18/04 @kattovisch: Svårt att vända på steken då de släppt grafiskt nedgraderade spel under väldigt lång tid. Tycker det är illa i sig. Men kul med gratis spel från dem! 18/04 Förlåt, men detta var ett kul stycke. Kan en nihilist verkligen beklaga att en cynikers argument är "deprimerande"? Speciellt när cynikerns "deprimerande" argument bygger på åsikten att ett symboliskt objekt kan vara mer värt än människoliv som du själv... 18/04 Vad är skillnaden menar du? I slutändan handlar det om att människor väljer själva vad de ska lägga sina egna pengar på. Vem är du att peka finger? Du sitter säkert med massa prylar du inte behöver. Sälj dessa och donera det du får till välgörenhet. 18/04 Sedan får man ju inte glömma att Ubisoft är ett franskt bolag - ganska självklart att man hjälper sitt eget land imho. 18/04 @klantbo: Nja, så där går det inte riktigt att jämföra. I sådana fall hade de jämförelser som andra nämnt (sälj allt du äger och skänk pengarna, i praktiken) lika godkända. Notre-Dame innebär enorma intäkter för Paris och Frankrike, direkt (genom värde... 18/04 Fast dina jämförelser är ju överhuvudtaget inte samma sak! Vad jag menar är om en person kan skänka hundra miljoner lite sporadiskt på en kyrkan medan det finns över 100k hemlösa i Frankrike så är något snett. Eller har jag missförstått och dom ska bygg... 18/04 Det är väl inget fel alls på att anse att människoliv skulle värderas högre än historiska kulturbyggnader, men i slutändan är det ju upp till personen som tjänat in pengarna att bestämma till vilken välgörenhet de bör skänkas till. Att spendera pengar... 18/04