Kommer successivt släcka ner under kommande år.

Tidigare i år diskuterade ni på forumet: när lägger Gamestop ner? "Innan årsskiftet", lydde en analys. Den var inte helt fel ute för nu nås vi av beskedet att butikskedjan successivt kommer att stänga ner under nästkommande år, för att till sist försvinna helt från den nordiska scenen.

Computer Sweden har fått nyheten bekräftad av en butikschef. Det är inte bara i vår del av världen som Gamestop har problem. I september rapporterade Dagens Handel att den amerikanska kedjan missat prognoserna och att 180–200 butiker skulle stänga innan årsskiftet.

Att Gamestop har svårt att hävda sig i detta tidevarv av e-handel är såklart ingen hemlighet.

Tack till Dunder för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Enligt vad jag har hört så ska de driva vidare online-butiken. Var ju ett tag sedan de flyttade lagret från Arlöv till Tyskland så frågan är om de kommer ha någon personal kvar i Sverige sen. 14/11 Jag jobbade själv där under många år, från EB Games till GameStop-tiden och fick också se företagets förfall, i början var det glada kunder, bra känsla och spelglädje men gick över till en mer amerikaniserad standard där allt handlade om större marginal... 05/11 Jo då. Mediamarkt, Elgiganten... och till och med ICA Maxi säljer billigare. 04/11 Jag har köpt väldigt många billiga spel där och tycker att det är väldigt tråkigt att de ska stänga. Nu finns det inga riktiga fysiska spelbutiker kvar :( Och jag räknar inte de där småbutikerna som säljer begagnade retro-spel. Som sagt, mycket trist 03/11 Haha att detta inte skett tidigare är ju ett mirakel. Minst 100 kr dyrare på spel än alla andra samt att begsgnade spel bokstavligen talat hade samma prislapp som ett helt nytt exemplar. 03/11 Det är möjligt. Dock har jag hört att här i Norden har det inte gått så dåligt för dem ändå. De satsar inte så mkt på spel längre om man går in i deras butiker. De lever mer på att sälja kläder osv nu för tiden. Men de hade kvar den här möjligheten att... 03/11 Ja det är vad som kommer hända för mig framöver tror jag. Blir nog o skaffa playstation now under nästa år då jag nog inte kommer köpa värst mkt spel längre efter detta. Reor osv sure men köpa spel vid release kommer det nog bli slut med för min del.... 03/11 Jobbade på Gamestop på timmar under totalt tre års tid, mest helger och röda dagar för extra cash. Det är ett otroligt amerikanskt företag som tvingar butikschefer jobba helger utan OB ersättning och roterar personal fortare än medelsvensson gör hål på... 02/11 Gamestop har satt sig i en svår situation. Som alla nämner så är de alltid dyrast på spel jämfört med andra butiker (även begagnat är ofta likvärdigt med nypris i andra butiker). Om det då visar sig att ekonomin inte går runt så kan jag förstå att det... 02/11 Kanske därför de konka... Minns att de hade något "Game protection" dom prackade på föräldrar. Fan de hade kunnat göra så mycket som näthandeln inte kan göra. T ex massor av spelstationer, events, brädspelskvällar etc men något sådant har jag aldrig set... 02/11